Uživatelé na Facebooku za jeden rok vybrali přes 300 milionů dolarů na nejrůznější charity a události

mark
0Zobrazit komentáře

Před zhruba rokem začal Facebook experimentovat s novou funkcí, díky které si mohou jeho uživatelé na narozeniny vybrat jednu z dostupných charitativních organizací nebo aktuálních událostí, a přimět tak své přátele k jejich finanční podpoře. Funkce si rychle získala na popularitě a využívají ji nejen běžní uživatelé, ale také celebrity.

Díky tomu za první rok fungování uživatelé Facebooku přes takzvané Birthday Fundraisers vybrali bezmála 300 milionů dolarů, tedy přes 6,7 miliardy korun. K funkci má přístup více než 750 tisíc neziskových organizací, ze kterých si mohou uživatelé Facebooku vybírat zhruba jeden až dva týdny před jejich narozeninami.

Díky nově dostupným funkcím, které prozatím nejsou k dispozici v Česku, je také možné dorovnat všechny příspěvky přátel tím, že se sami zavážete k podpoře ve stejné výši. Pokud tak přátelé celkově přispějí částkou 5 000 Kč, zdvojnásobíte ji vlastním příspěvkem ve stejné výši. To má dle Facebooku více motivovat lidi k vyšším příspěvkům a tedy i k rychlejšímu vybrání prostředků.

profitselection

Chystané vylepšení funkcí pro vyhledávání jednotlivých neziskových organizací

Další funkcí jsou také pravidelné příspěvky, které lze realizovat za pomocí automatických měsíčních plateb strhávaných z platební karty. Od listopadu minulého roku si navíc Facebook nebere ze zpracovávaných transakcí žádné poplatky, 100 procent ze všech příspěvků tak jde přímo zvoleným organizacím.

Michal Smida_2

Přečtěte si takéČeský fintech startup Twisto vstupuje do Polska. Chce tam letos získat až 50 tisíc zákazníkůČeský fintech startup Twisto vstupuje do Polska. Chce tam letos získat až 50 tisíc zákazníků

Díky Birthday Fundraisers dokázaly různé slavné osobnosti vybrat na podporu důležitých událostí a organizací miliony dolarů. Zpěvačka Madonna se nyní prostřednictvím své založené události snaží vybrat 300 tisíc dolarů s tím, že již přes 1 000 lidí přispělo celkově více než 210 tisíci dolary. Úspěšný byl také známý basketbalista NBA Stephen Curry, který na podporu boje proti dětské malárii vybral přes 80 tisíc dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym