Designové studio Pix navrhlo batoh, na kterém můžete hrát hry a měnit jeho vzhled

Filip HouskaFilip Houska

pix_cc3
0Zobrazit komentáře

Tak jako u každého doplňku, i batoh by měl vyjadřovat vaši osobitost a styl. Přeci jen to je věc, kterou denně nosíte na svých zádech a okolí ji má neustále na očích. Na této domněnce staví byznys i kalifornský startup Pix, který navrhl multifunkční batoh, vycházející z minimalistického designu dnes tak populárních „tech batohů“, u kterého si můžete měnit jeho vzhled.

Stavebním kamenem batohu PIX, který debutoval na crowdfundingové službě Kickstarter s původním cílem vybrat alespoň 35 tisíc dolarů na rozjezd získal už přes 102 tisíc dolarů (téměř 2,3 milionu korun), je jeho přední interaktivní plocha. Ta díky zabudované technologii dokáže promítat takřka jakoukoliv pixelovou grafiku, kterou si navolíte skrze příslušnou mobilní aplikaci.

pix_cc5

V dostupné grafické knihovně si můžete vybrat nejen statické obrázky, ale také různé animace, které budou využívat vestavěné plochy napříč celou přední částí batohu. Pokud jste však dostatečně kreativní, můžete si batoh doplnit o své vlastní návrhy, které lze tvořit přímo v aplikaci. Dokonce na něm můžete hrát i jednoduché hry typu Tetris nebo Snake, kdy batoh bude sloužit jako obrazovka a telefon jako gamepad.

A právě možnost vlastní kreativní iniciativy posouvá využití Pixu na zcela novou úroveň. Batoh může rázem sloužit jako skvělý doplněk pro různé party, vítací cedule (ideální například na letišti), gadget pro moderní stopování (uvedení města, kam byste si přáli odvést) nebo zkrátka prostředek pro vyjádření vašich emocí a nálady.

pix_cc4

Nehledě na to, že se dá Pix využít i jako reflexní prvek, což se může hodit zejména pro noční cyklistiku, kdy si na řidítka kola připnete speciální ovladač (který se nabízí v rámci balíčků na Kickstarteru) a pomocí něj promítáte na batoh připevněný na zádech šipky, kam budete odbočovat.

pix_cc1

Slouží i jako opravdový batoh

Ač se zmíněné kreativní prvky řadí mezi klíčová prodejní aktiva, Pix lze pochopitelně využívat i jako plnohodnotný batoh. Uvnitř nabízí dostatek místa pro vložení 15palcového laptopu, tabletu a díky různým přihrádkám budete mít možnost si jej vybavit vším potřebným pro cestování nebo denní cesty do práce či do školy. Nechybí ani speciální slot pro powerbanku. Vedle toho má být odolný vůči vodě, špíně a obecnému poškození.

Pix je na Kickstarteru nabízen v několika balíčcích, přičemž ten nejlevnější vás přijde na 229 dolarů, tedy přibližně 5 tisíc korun. Jak je však u crowdfundingových nabídek zvykem, dostupnost a cena balíčků se může v průběhu času výrazně měnit, tudíž v době, kdy se rozhodnete pro koupi, možná bude dražší (nebo levnější), potažmo vyprodaný. Doručovat by se měl všem zájemců po celém světě v průběhu ledna příštího roku.

pix_cc2

Foto: Pix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym