Do Prahy míří coworkingový gigant WeWork. Nový kampus otevře na Národní třídě

Michal PtáčekMichal Ptáček

wework1Insider

Foto: WeWork

Jeden z vizuálně nejpovedenějších WeWorků v čínské Šanghaji

0Zobrazit komentáře

Budou to už dva roky, co jsme vás informovali o plánovaném vstupu americké coworkingové platformy WeWork na český trh. Příchod do České republiky, konkrétně do Prahy se nakonec oproti původnímu plánu dost opozdil, nyní je však v podstatě hotovo – WeWork brzy do Prahy opravdu dorazí. Hned několik zdrojů blízkých celé dohodě nám potvrdilo informaci, že WeWork, jehož valuace se pohybuje okolo 35 miliard dolarů, v nejbližších měsících v Praze opravdu vybuduje svůj coworkingový kampus.

Nový kampus s logem WeWork vyroste s největší pravděpodobností v nedávno otevřeném kancelářském komplexu Drn na Národní třídě, za kterým stojí miliardář Petr Němec společně se svým byznysovým partnerem Janem Fidlerem.

wework

Přečtěte si takéJaké to je mít kanceláře ve WeWork?Jaké to je mít kanceláře ve WeWork?

WeWork, který po celém světě provozuje stovky coworkingových kampusů, na jejichž vybudování si často najímá špičkové lokální architekty a designéry, by měl v kancelářském komplexu zabrat zhruba 6 000 metrů čtverečních. To vše za asistence české poradenské společnosti Prochazka & Partners, která americkou společnost na českém trhu zastupuje.

wework-1

Hlavní sídlo WeWorku v New Yorku

Po Londýně, Berlíně, Amsterdamu nebo Barceloně se tak Praha stane dalším evropským městem, kde původně newyorský startup vybuduje svoji další základnu. V loňském roce americký kolos, jehož služeb využívají především freelanceři, startupy a technologické společnosti, dosáhl na tržby ve výši 886 milionů dolarů. Zároveň ale vykázal ztrátu ve výši 996 milionů dolarů.

foto: WeWork

Diskuze (0)

Novinka

Anonym