Herní konzole Xbox začne ve hrách oficiálně podporovat myš a klávesnici

Michal PtáčekMichal Ptáček

xboxonex

Herní konzole Xbox One X

0Zobrazit komentáře

Ačkoliv herní ovladače dodávané ke konzolím Xbox nebo PlayStation ušly za roky vývoje obrovský kus cesty, většinový názor hráčů počítačových i konzolových her je stále stejný: „klasické klávesnici a myši se nic nevyrovná, ať je ovladač sebelepší“. Tento názor dává smysl zejména u akčních FPS her, kde jsou potřeba rychlé reakce hráčů, například při míření.

A právě pro konzolové hráče, kterým plná podpora myši a klávesnice schází, si nyní americký Microsoft, který za vývojem konzole Xbox stojí, přichystal potěšující novinku. Firma totiž na svém blogu potvrdila, že Xbox One brzy ve spolupráci s výrobcem hráčských periferií Razer nabídne oficiální podporu myši a klávesnice bez jakýchkoliv omezení. Členové programu Xbox Insider pak tuto novinku budou moci začít využívat už v následujících týdnech, následně by pak měla být zpřístupněna plošně všem majitelům konzolí Xbox One.

strv22

Přečtěte si takéČeské STRV loni navýšilo tržby o více než třetinu na 171 milionů korun a skončilo v ziskuČeské STRV loni navýšilo tržby o více než třetinu na 171 milionů korun a skončilo v zisku

Microsoft zdůraznil, že podporována bude většina drátových i bezdrátových myší a klávesnic nehledě na značku, nicméně právě s Razerem, který se na hardwarové doplňky pro hráče specializuje, technologický gigant plánuje spolupracovat intenzivněji a přinést hráčům co nejlepší herní zážitek. Co přesně tím Microsoft myslel lze zatím spíše domýšlet, nicméně drobnou indicií může být teaser, který se objevil na oficiálním Twitter účtu společnosti Razer.


Je ovšem důležité zmínit, že to že Xbox konzole defaultně nabídne podporu kombinace těchto dvou hardwarových doplňků neznamená, že bude v každé hře dostupná. Samotná podpora totiž bude záviset především na vývojářích, kteří budou muset ovládání pomocí myši a klávesnice do svých herních titulů implementovat.

xbox

Xbox + Razer

Pokud se tak stane, Xbox je v tomto směru nebude nijak limitovat. Jednou z prvních her, která pro myš a klávesnici nabídne oficiální podporu, bude free-to-play titul Warframe.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym