Pražské vývojářské studio Ackee vydalo aplikaci na výuku znakové řeči pro neslyšící děti

medvedapp
0Zobrazit komentáře

Jedno z předních studií na vývoj mobilních a webových aplikací Ackee se takřka před rokem, při příležitosti oslavy svého pětiletého fungování, rozhodlo vyhlásit soutěž o vývoj vybrané aplikace pro charitativní organizaci v hodnotě jednoho milionu korun. Po zhruba dvouměsíčním výběru a 55 organizacích se na první místo probojovalo Centrum pro dětský sluch Tamtam.

Pro Tamtam Ackee v průběhu roku vyvinulo aplikaci Medvěd, která je dostupná na tabletech pro iOS i Android a usnadňuje neslyšícím dětem výuku znakové řeči bez nutné asistence dospělých. V aplikaci vystupuje postava medvídka Čumáčka, která děti výukou doprovází a postupně je odměňuje za jejich snažení.

Mimo samotné výuky, která probíhá například vyhledáváním různých předmětů v prostoru a poté jejich postupným znakováním, jsou v aplikaci i prvky standardních her, takže je možné postavu například obléct, upravit vzhled nebo ji uložit ke spánku. Aplikace je vhodná převážně pro děti do 8 let a její vývoj byl dle Ackee hotov již v únoru letošního roku.

medvedapp

Náhled z aplikace Medvěd pro Centrum pro dětský sluch Tamtam

Zbývající čas před vypuštěním finální verze zabralo potřebné testování a odladění chyb. Cílem českého studia bylo zjednodušit charitativním organizacím přístup k technologiím, jelikož mají pro realizaci podobných věcí většinou jen velmi omezené prostředky. Správné vzdělávání dětí, a především těch neslyšících nebo jinak postižených, je totiž v útlém věku klíčové a podobné aplikace jsou pro ně mnohem přístupnější než jen výuka od dospělých.

Alquist tým na summitu The Alexa Prize v Seattlu (1)

Přečtěte si takéTým studentů ČVUT se dostal do finále soutěže Amazonu. Bude bojovat o bezmála milion dolarůTým studentů ČVUT se dostal do finále soutěže Amazonu. Bude bojovat o bezmála milion dolarů

O samotném Ackee bylo v poslední době hodně slyšet. Nedávno jsme například informovali o milionovém grantu na další vývoj technologií stojících za kryptoměnou Ethereum, pro jehož nadaci má Ackee tvořit speciální iOS framework pro usnadnění vývoje dalším vývojářům. Dříve firma vyvíjela pro klienty jako T-Mobile, Škoda Auto, Zonky nebo Delivery Hero a letos poprvé vstoupila na německý trh, kde získala zakázku na vývoj mobilní aplikace pro Německý spolkový sněm (Bundestag).

ackee-kancelare-3

Prostory pražských kanceláří Ackee

Aplikace Medvěd – Znakujte s Tamtamem je ke stažení na tabletech pro iOS a Android.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym