Sony vydá v prosinci remake ikonické konzole PlayStation 1 s 20 nainstalovanými hrami

Michal PtáčekMichal Ptáček

ps4
0Zobrazit komentáře

Bude tomu přibližně 25 let, co byla světu představena dnes už kultovní herní konzole Sony PlayStation 1, která v době svého vydání způsobila absolutní videoherní revoluci. Na svoji dobu totiž nabízela moderní design, skvělé herní ovladače  a nadupanou hardwarovou výbavu zvládající tehdejší optikou špičkové zobrazení her ve 3D.

Hlavním důvodem fenomenálního úspěchu konzole, které se během necelých prvních 10 let prodeje podařilo prodat přes 100 milionů kusů, byly však především hry. Ostatně, kdo by si nevzpomněl na tituly jako Metal Gear Solid, Tekken 3, Gran Turismo nebo Crash Bandicoot, které tehdy doslova předběhly svoji dobu a zapříčinily se o celosvětový úspěch konzole.

lukaskroc

Přečtěte si takéPrvní Čech ve SpaceX Lukáš Kroc: Elona Muska je hodně obtížné přesvědčit, že něco nejdePrvní Čech ve SpaceX Lukáš Kroc: Elona Muska je hodně obtížné přesvědčit, že něco nejde

A protože nostalgie je dnes silné téma, rozhodli se na ni v Sony tento rok navázat. Japonská společnost totiž po vzoru konkurenčního Nintenda, které hráče v posledních letech potěšilo remaky konzolí NES a SNES, vydá v prosinci remake právě své konzole Sony PlayStation 1 s názvem PlayStation Classic.

ps1-m

Kompletní balení PlayStation Classic

Ten nabídne takřka identický vzhled s o 45 procent menší šasi, dva ovladače, podporu multiplayeru a přiložený HDMI kabel pro propojení s moderními TV. Zároveň bude obsahovat 20 předinstalovaných her, včetně klasických titulů jako Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 nebo Wild Arms.

První kusy zamíří do prodeje 3. prosince za cenu 99.99 eur, v přepočtu cca 2 500 Kč.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym