Expobank umožňuje jako první banka v Česku nákup kryptoměn a crowdfundingové investice

bitcoin
0Zobrazit komentáře

Oproti přelomu loňského a letošního roku je v posledních měsících o kryptoměnách v mainstreamových médiích slyšet čím dál méně. Vidina rychlého zbohatnutí a nedůvěryhodné projekty vybírající nesmyslné částky jsou ovšem pryč a přichází doba reálného využití této nové technologie. Na vlnu kryptoměn tak začínají naskakovat i největší investiční fondy a banky, mezi nimiž jako vůbec první v Česku, umožní obchodování s kryptoměnami tuzemská Expobank CZ.

Ta představila v minulých dnech nový účet NEO, který mimo klasické správy financí nabízí také propojení s WBTCB (World Bitcoin Business), jež umožňuje nákup a prodej kryptoměny Bitcoin. „Uživatelé mohou kryptoměnu bezpečně ukládat bez nutnosti založení vlastní bitcoinové peněženky a uchování privátního klíče. Ověřený uživatel může obchodovat v nadstandardních transakčních limitech, také vždy uvidí aktuální vývoj ceny Bitcoinu,“ doplňuje šéf WTCTB Martin Stránský.

Díky specifikům BitcoinBankingu od WBTCB je možné obchodovat s Bitcoinem bez nutnosti založení vlastní kryptoměnové peněženky, kde se standardně virtuální měny ukládají. Vše je totiž uloženo přímo u partnerské společnosti, která kromě obchodních operací nabízí také vizuální přehled všech nastavených kryptoměn a vývoje jejich ceny v čase.

neoexpo

Hlavní rozhraní NEO účtu od Expobank CZ

NEO od Expobank CZ nicméně mimo kryptoměn nabízí také další formy investic, od drahých kovů až po startupy. Právě investice do startupů i již velkých a zaběhlých firem umožní propojení s českou crowdfunding platformou Fundlift.cz, kterou z pozice CEO vede Radek Musil. Investovat bude po spuštění kampaní možné přímo z online bankovnictví.

michalillich

Přečtěte si takéČeský startup Zuri Michala Illicha získal 600 tisíc eur od Pale Fire Capital na vývoj bezpilotního letadlaČeský startup Zuri Michala Illicha získal 600 tisíc eur od Pale Fire Capital na vývoj bezpilotního letadla

Vycházíme vstříc stále náročnějším požadavkům spotřebitelů. Zejména mladá generace očekává inovace, které se vymykají tradičnímu pojetí bankovnictví. Míříme směrem, kdy se banka stává moderní digitální platformou, kdy běžné a spořicí účty už nestačí. NEO účet je prvním velkým krokem naší postupné digitalizace a již nyní se můžete těšit na další připravované novinky, které budeme postupně představovat,“ říká předseda představenstva Expobank CZ Ilya Mitelman.

expobank-fundlift

Propojení s investiční platformou Fundlift.cz

Expobank CZ se tak snaží o integraci kompletního portfolia služeb tak, aby se nemuseli uživatelé registrovat a shánět odlišné produkty na různých místech. Mimo zmíněných kryptoměn či investičních možností, mezi kterými je mimo jiné i spolupráce s Českou mincovnou na poli nákupu zlata, stříbra a mincí, má NEO účet také napojení na pojišťovnu Allianz, k přímému sjednání pojištění z bankovnictví.

Základní účet NEO je u Expobank CZ zdarma, stejně jako využití všech výše zmíněných služeb, mimo standardních transakčních poplatků. K účtu je k dispozici jedna platební karta, výběry z bankomatu v ČR i v zahraničí zdarma, všechny domácí i mezinárodní platby zdarma a úroková sazba na vklady mezi 100 tisíci až 13,5 miliony korun ve výši 0,35 procenta ročně.

ilya

Předseda představenstva Expobank CZ Ilya Mitelman

Diskuze (0)

Novinka

Anonym