Tenisky z konopí pokořily rekord na HitHitu. Za 7 hodin získaly přes půl milionu korun

Filip HouskaFilip Houska

bohempia_cc1
0Zobrazit komentáře

Lidé v dnešní době rádi vyhledávají netradiční a alternativní styly oblékání, kterými by vyjádřili jak svou osobitost, tak například i náklonnost k šetření životního prostředí. I proto se do povědomí začíná postupně dostávat pražský módní startup Bohempia, který vyrábí tenisky a doplňky z technického konopí. Tento nápad se navíc těší takové oblibě, že dokázal pokořit rekord na české crowdfundingové platformě HitHit.

Bohempii se na ní podařilo za jeden týden nasbírat přes milion korun od více jak 500 přispěvatelů, nicméně to nejzásadnější pro celý startup a portál HitHit se odehrálo v prvních sedmi hodinách od spuštění. V tomto rozmezí se na konopné tenisky stihlo vybrat okolo půl milionu korun, což se ještě na HitHitu nikomu nepodařilo. Do konce kampaně navíc zbývá ještě 22 dní a poměrně snadno se může stát, že pokoří i celkový rekord, jenž drží umělecký projekt Nakopni Jatka (2,4 milionu korun).

Jak uvádí samotný startup zakladatele Tomáše Rohala, vytěžené peníze z kampaně mají putovat na výrobu nových barefoot tenisek, tedy typu obuvi, který svým tenkým, ale zároveň odolným provedením imituje chůzi naboso. Tato forma chůze je dle různých názorů jednou z nejlepších, protože nevystavuje chodidlo do nepřirozených pozic.

bohempia_cc2

Chystané tenisky dorazí ve vícero barevných kombinacích

Barefoot boty pod hlavičkou Bohempie mají být samozřejmě vyrobeny výhradně z technického konopí, které obecně přináší mnoho prospěšných prvků. Například zabraňování růstu bakterií (méně zápachu), rychlejší odvádění potu a vlhkosti nebo zmíněná odolnost, respektive delší životnost výrobků. Nehledě na to, že při správné vyrobě je také termoregulační (v létě chladí, v zimě hřeje).

Nejde jen o boty

Ač jsou tenisky hlavním artiklem Bohempie, které ostatně přicházejí i v různých sezónních kolekcích, ve svém sortimentu nabízí také trička, šortky, ponožky nebo pásky. Pochopitelně také vyrobené z konopí.

bohempia_cc3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym