Rockstar Games dnes spouští beta verzi online multiplayeru herního hitu Red Dead Redemption 2

rdr2-top
0Zobrazit komentáře

Herní vývojářské studio Rockstar Games se v druhé polovině října vrátilo po více než pěti letech na trh s novinkou Red Dead Redemption 2, která zavede hráče na americký divoký západ v roli hrdiny Arthura Morgana. Hra, která předchází událostem předchozího dílu po 8 letech od jeho vydání, překonala během pouhých 8 dní veškeré výdělky původního titulu a za první víkend utržila 725 milionů dolarů. To je druhý vůbec nejvyšší výdělek za tak krátké období v celé kategorii zábavy.

A i když prodeje neustále rostou, Rockstar Games si pro své fanoušky na dnešní den připravili další zásadní novinku. Jak jsme již informovali před více než dvěma týdny, od dnešního dne je k dispozici beta verze multiplayeru Red Dead Redemption 2 s názvem Read Dead Online, která se bude postupně automaticky uvolňovat mezi hráče a po otestování zatížení serverů, přesněji v pátek 30. listopadu, bude k dispozici již veřejně v ostré verzi pro všechny majitele herních konzolí PlayStation 4 a Xbox One.

Rockstar Games u svého nového multiplayeru sází na podobné principy jako u zatím posledního titulu před Red Dead Redemption 2 s názvem Grand Theft Auto V, což je dosud vůbec finančně nejúspěšnější titul mezi hrami v historii, stejně jako na poli zábavy obecně, když se prodalo více než 100 milionů kopií. I po více než pěti letech má GTA V stále stovky tisíc online hráčů.

rdr2-3

Foto: Rockstar Games

Red Dead Redemption 2 a hlavní postavy

Proč je to pro kalifornské herní studio natolik zajímavé? Mimo prodejů her totiž bude Rockstar Games plynout další příjem z prodeje virtuálních herních předmětů a peněz, které si mohou hráči kupovat a trochu si tak usnadnit průběh online hry, případně se blýsknout před kamarády. To vše navíc v obrovském otevřeném světě, ve kterém půjde plnit nejrůznější mise v kolaborativním módu, přepadávat dostavníky či banky, hrát poker o peníze, soutěžit v tasení zbraně nebo závodit na koních. Tedy vše, co je možné i ve hře pro jednoho hráče.

bmw-vision-inext4

Přečtěte si takéČesko podpoří polygon BMW pro samořízené vozy půl miliardou korun. Testy začnou do tří letČesko podpoří polygon BMW pro samořízené vozy půl miliardou korun. Testy začnou do tří let

V online verzi se bude možné propojit až s dalšími sedmi hráči, u vedlejších misí pak půjde o návaznost na příběh hlavní kampaně, tedy souboj mezi hlavními pěti klany ve hře, případně útěk a boj s představiteli zákona. Rockstar Games na svém blogu zároveň představili přesný harmonogram dostupnosti online verze u jednotlivých typů hráčů podle toho, jaký typ hry mají a kdy začali hrát:

  • Úterý 27. listopadu – Všichni vlastníci Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition bez ohledu na to, kdy začali hrát. Všichni hráči ovšem musí využít speciální kód přiložený u hry.
  • Středa 28. listopadu – Všichni hráči, kteří hráli hru 2. od 26. října.
  • Čtvrtek 29. listopadu – Všichni hráči, kteří hráli hru mezi 26. až 29. říjnem.
  • Pátek 30. listopadu – Online verze dostupná pro všechny hráče globálně.
rdob

Důvodem pro postupné vydávání je především kontrolovaný nápor na servery, protože se očekávají minimálně vyšší stovky tisíc, spíše miliony hráčů najednou. Bližší informace o Red Dead Online by měly být známy postupně během dnešního a zítřejšího dne.

rdr2

Foto: Rockstar Games / Take-Two Interactive

Diskuze (0)

Novinka

Anonym