Mezi esporty vstupuje nový fenomén: simulátor farmaření s první ligou a milionovými výhrami

farmingsim

Foto: GIANTS Software

Záběry z Farming Simulator 19

0Zobrazit komentáře

Byly doby, kdy se náruživím jedincům, kteří seděli celé dny a noci za počítačem nebo u herních konzolí a hráli hry, všichni smáli. Dnes se z nich stávají novodobí „sportovci“, byť v tak trochu jiné disciplíně. Rekreační zábavu online her jako Fortnite, PUBG, Minecraft, ale i třeba FIFA či Dota 2 (speciální mód pro třetí díl série Warcraft: Reign of Chaos), vystřídala u spousty hráčů profesionální kariéra, při které v ohromných soutěžích bojují klidně o miliony dolarů.

Z takzvaného esportu se stal fenomén a všímat si toho začala jak běžná veřejnost, tak velcí sponzoři, kteří do miliardového trhu, o němž se pro CzechCrunch loni rozepsal i Pavel Turek, pumpují množství prostředků. Zápasy v jednotlivých hrách už nejsou vysílány pouze online a není nutné je sledovat přes obrazovky počítačů nebo mobilů, ale vyrazit na ně jde i do velkých arén, podobných těm, kde se hraje klasický sport.

Fascinující svět zábavy, ve kterém se dají vydělat velké peníze, ovšem doplňují především výše zmíněné hry, k jejichž ovládnutí je nutné naplno trénovat a věnovat jim roky tvrdé dřiny. Do světa esportu se nicméně nyní chce zařadit velmi netradiční titul – Farming Simulator. Ano, čtete správně, jedná se o legendární simulátor farmaření, ve kterém si postavíte a vybavíte svou vlastní farmu a na ní se snažíte co nejlépe hospodařit.

farmingsimulator2

Foto: GIANTS Software

Farming Simulator 19

Vývojářské studio GIANTS Software stojící za hrou Farming Simulator se rozhodlo, že vytvoří speciální stejnojmennou ligu a v rámci Evropy uspořádá v nadcházející sezóně 10 herních turnajů. Výherci turnajů budou získávat body do celkového hodnocení a poté se utkají ve velkém závěrečném turnaji o 100 tisíc eur, v přepočtu více než 2,5 milionu korun. Celkově by se i s výhrami v ostatních turnajích mělo jednat o částku dosahující 250 tisíc eur, respektive 6,4 milionu korun.

Sponzoři nové esport ligy ve Farming Simulatoru navíc nejsou žádné neznámé firmy – jedná se například o Intel nebo Logitech. „Máme unikátní příležitost. Kompetitivní farmaření je něco, co si lidé užívají již několik let, ale zatím se toho nemohli zúčastnit v rámci esportu. Máme spoustu takových nadšenců i v naší firmě, a tak se nemůžeme dočkat, až světu ukážeme, že i farmaření může být zábavné a zároveň kompetitivní. Věřím, že jde o zdravý mix mezi světem farmaření a zábavy,“ říká k odvážnému kroku šéf GIANTS Software Christian Ammann.

cook-babis-m

Přečtěte si takéTim Cook se sešel v Davosu s Andrejem Babišem. Českému premiérovi měl slíbit Apple Store v PrazeTim Cook se sešel v Davosu s Andrejem Babišem. Českému premiérovi měl slíbit Apple Store v Praze

Společně s plány na spuštění ligy, ke které zatím firma nesdělila veškeré podrobnosti, chce GIANTS Software pro Farming Simulator a jeho novou verzi přidat několik dalších vylepšení, včetně nového módu 3 na 3, ve kterém se může proti sobě utkat celkem šest hráčů. Jaké přesně budou možnosti soutěžení mezi jednotlivými soupeři zatím není jasné, ale prvky původní hry budou nezměněny.

Oznámení Farming Simulator ligy vyvolalo v hráčích smíšené pocity. Jedni si hru pořídili jen jako odpočinek od reálného světa a soutěžit nechtějí, další vidí v esport lize opravdovou výzvu a možnost výhry nemalého množství peněz, a někteří nadšenci do esportu dokonce ani virtuálně farmařit neumějí, ale je pro ně nejvyšší čas začít.

farmingsimulator

Foto: GIANTS Software

Farming Simulator 19

Farming Simulator je totiž jedna z nejprodávanějších her ve své kategorii a zároveň sklízí jedno pozitivní hodnocení za druhým. S novou verzí Farming Simulator 19 přišlo i mnoho novinek, včetně budování vlastní farmy od základu a pokročilý editor terénu, díky kterému si tak lze vytvořit farmu snů i bez kupování dodatečných předmětů nebo nudného využití předpřipravených modelů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym