Michal Mička prodal svůj podíl v Liftagu společnosti Livesport. Na investici vydělal desítky milionů korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

michal-micka-C2H
0Zobrazit komentáře

Z české přepravní služby Liftago po roce a dvou měsících vystupuje investor Michal Mička, který v ní držel čtrnáctiprocentní podíl. Za něj zaplatil několik desítek milionů korun a nyní při jeho odprodeji prozradil, že svůj počáteční vklad zhodnotil o 50 %. To řečí čísel znamená, že na investici do Liftaga by měl vydělat několik desítek milionů korun. Nyní se chce soustředit na další projekty.

Mladý investor Michal Mička nakoupil v Liftagu během zmíněných 14 měsíců za desítky milionů korun celkem 14% podíl a jeho peníze tuzemské přepravní službě pomohla nastartovat další rozvoj a spustit expanzi do krajských měst.

„Michalovi velmi děkujeme za spolupráci. I díky jeho investici jsme dotáhli Liftago tam, kde je nyní. Jeho investice a následný výkup společností Livesport jakožto novým investorem nám umožní budovat Liftago dále jako ryze českou technologickou firmu, která bude synonymem pro udržitelnou mobilitu budoucnosti a naplní tak naše zakladatelské vize,“ říká Ondřej Krátký, spoluzakladatel a ředitel Liftaga.

ondrej-kratky-liftago-top4

Foto: Liftago

Ondřej Krátký, CEO Liftaga

Právě česká technologická firma Livesport loni v říjnu do Liftaga investovala přes 100 milionů korun a stala se důležitým hráčem pro další rozvoj celé služby. Koncem roku Liftago otevřelo předobjednávky taxíků pro všechny své zákazníky, navázalo spolupráci s aerolinkami a v lednu oznámilo, že vyrostlo za rok 2018 o třetinu. Řečí čísel to znamená obrat téměř 300 milionů korun.

Aktuálně Liftago i díky investici od Michala Mičky funguje v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Zlíně a od loňského září také v Plzni, Českých Budějovicích a v Ústí nad Labem. „V Liftagu jsem viděl velkou příležitost, za kterou stojí velmi schopní lidé. S příchodem nového investora jsem se rozhodl svůj podíl prodat a soustředit se na další projekty. Jsem rád, že se službě daří a budu ji i nadále využívat,“ říká Michal Mička, majitel investiční skupiny C2H.

Po odchodu z Liftaga se bude moci Mička zaměřovat na rozvoj svých módních značek Pietro Filipi a Kara, jichž je majoritním vlastníkem a plánuje s nimi vstup na zahraniční trhy. Vedle toho je Mička také investorem ve startupech jako Flatio, Apify nebo ShopSys a loni v listopadu koupil za desítky milionů korun polovinu finančně poradenské sítě F&P Consulting.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym