Česká spořitelna už u Apple Pay podporuje i karty Mastercard. Brzy by se měli dočkat také Slováci

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

ceska-sporitelna-apple-pay-mastercard
0Zobrazit komentáře

Když se v České republice v únoru spouštěla platební služba Apple Pay, nechyběla mezi prvními bankami ani Česká spořitelna. Největší tuzemská banka ovšem tehdy zaskočila tím, že na rozdíl od konkurence umožňovala majitelům iPhonů digitalizovat pouze platební karty Visa. Klienti, kteří mají u České spořitelny platební karty Mastercard, si museli počkat až do dnešního dne, kdy byla podpora ve spořitelně otevřena pro všechny platební karty.

Přestože podporovala Česká spořitelna více než měsíc v Apple Pay pouze karty Visa, v Česku nabrala za první měsíc v rámci jablečné platební služby i tak nejvíce uživatelů. Za první měsíc platilo přes Apple Pay u České spořitelny téměř 50 tisíc klientů a lze očekávat, že dnešní otevření populární služby přinese další významnou porci uživatelů.

twisto-apple-pay1

Foto: Twisto

Placení iPhonem díky Apple Pay

Platit pomocí Apple Pay lze nejen na iPhonech, ale u bezkontaktních terminálů také s Apple Watch a na iPadu nebo počítačích Mac lze tímto způsobem zaplatit v internetových obchodech. Podporu pro Apple Pay již mají například Flixbus, Pilulka.cz, Wolt nebo Slevomat, T-Mobile či Alza. Další rozšiřování navíc slibuje integrace do platební brány od PayU.

Vedle České spořitelny podporují Apple Pay také Moneta, Komerční banka, mBank, Air Bank, J&T Banka, Twisto a stravenkový Edenred, přičemž vstup do Česka měla platební služba od Applu raketový. Po prvním týdnu si ji aktivovalo 150 tisíc lidí, čímž významně předběhla konkurenční Google Pay, a aktuálně by se měl počet klientů s Apple Pay blížit 200 tisícům.

Apple Pay již míří také na Slovensko

Zatímco čeští majitelé iPhonů se mohli z příchodu Apple Pay po několikaletém čekání radovat „už“ v únoru, na Slovensku stále ještě čekají. V Česku spustil Apple svou platební službu jako ve 31. zemi, krátce nato přidal Saúdskou Arábii a na významnější pokrytí v Evropě, kde aktuálně působí s Apple Pay na šestnácti trzích, se měl zaměřit v průběhu letošního roku.

To se nyní potvrzuje, když digitální banka N26 potvrdila expanzi do několika nových evropských zemí, mezi nimiž je i Slovensko. Na Twitteru N26 uvedla, že brzy chystá Apple Pay spustit v Estonsku, Řecku, Portugalsku, Slovinsku a právě na Slovensku, přičemž příchod očekávané platební služby k našim východním sousedům podle serveru Živé.sk potvrdila rovněž největší tamní banka Slovenská sporiteľňa.

Kdy přesně se Apple Pay na Slovensku a v dalších zmíněných zemí spustí, zatím není známo, nicméně vedle největší slovenské banky mají službu podporovat také Poštová banka, mBank, J&T Banka, 365 banka či Tatra banka.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym