Český startup AnyoneGo představil ortézy pro psy na míru. Vyrábí je na 3D tiskárně

Michal PtáčekMichal Ptáček

anyonego-2
0Zobrazit komentáře

Čtyřnozí domácí mazlíčci jsou v dnešní době neodmyslitelnou součástí lidských životů, kterým jejich majitelé věnují stejnou péči a služby jako svým lidským příbuzným. Potvrzuje to i tuzemský startup AnyoneGo, který se od roku 2016 specializuje na výrobu invalidních vozíčků speciálně určených pro handicapovaná zvířata. Dopomáhá tomu i stále dostupnější technologie 3D tisku, pomocí které tým pod vedením zakladatele Ivana Lukáše produkty vyrábí.

AnyoneGo se nyní rozhodlo ještě více rozšířit portfolio svých produktů, do kterého po sérii testovacích prototypů, nově zařazuje i speciální ortézy pro psy na míru pod označením PetOrtho. Ty jsou stejně jako vozíky vyráběné na 3D tiskárnách HP, umožnující přizpůsobit výrobek na míru dle potřeb konkrétního zvířete.

K dispozici jsou čtyři základní velikosti S, M, L a XL s tím, že tuzemský startup zároveň nabízí možnost vybrat si velikost dle druhu plemene, případně za příplatek velikost upravit dle potřeb. Například velikost S je určena pro rasy jako jezevčík, XL naopak padne vlkodavům nebo dogám.

anyonego-m

„Vývoji ortéz jsme se začali věnovat zhruba před rokem v reakci na konkrétní poptávky zákazníků, jejichž psi neměli tak vážné postižení, aby potřebovali invalidní vozíky. Protože úzká spolupráce s klienty je jedním z pilířů našeho obchodního záměru, snažili jsme se tyto podněty převést do praxe – a bylo to skvělé rozhodnutí. Díky 3D tisku tak vznikl další unikátní produkt s možností přizpůsobení zcela na míru a nejmodernějším designem. Naše ortézy již mají za sebou několik měsíců testů u vybraných zákazníků, které potvrdily funkčnost i kvalitu, takže všichni majitelé zvířat s vadami končetin jim nyní mohou účinně pomoci,“ říká Ivan Lukáš, CEO společnosti AnyoneGo.

gates

Přečtěte si takéBill Gates zaplatil na daních už přes 10 miliard dolarů. Myslí si, že by na nich měli bohatí platit mnohem vícBill Gates zaplatil na daních už přes 10 miliard dolarů. Myslí si, že by na nich měli bohatí platit mnohem víc

Potěšující vlastností PetOrtho ortéz je fakt, že nejsou fixovány na trup zvířete, nýbrž fixují končetiny v oblasti zápěstí a nártu. Právě to dle designéra společnosti Jana Jiránka zajištuje jednak komfortnější nošení a zároveň větší funkčnost.

Měření a výběr ortézy

Samotný proces výroby ortézy na míru vypadá následovně. Zákazník doma provede základní měření psa, upřesněné fotografickou či video dokumentací. V případě většího zájmu o dodatečné úpravy na míru je zároveň možné využít 3D skenu nohy psa, který má startup k dispozici ve svém vývojovém centru v jižních Čechách. Prostřednictvím této možnosti lze řešit různé deformace nebo anatomické odchylky vzniklé právě například v důsledku původních potíží.

Cena finálního produktu se pak odvíjí od konkrétní velikosti a míry úprav. Nejmenší varianty ortéz startup nabízí za částku 6 300 korun, v případě největších plemen se pak částka může vyšplhat až na 24 tisíc korun.

anyonego-3

AnyoneGo PetOrtho

Diskuze (0)

Novinka

Anonym