Poslední řada seriálu Hra o trůny zasáhla i Adidas. Navrhl k ní unikátní kolekci tenisek Ultraboost

Filip HouskaFilip Houska

adidas-hra-o-truny
0Zobrazit komentáře

Příští měsíc se pro svět seriálové tvorby stane jedním z nejzásadnějších za poslední roky. HBO totiž před časem oznámilo, že se fenomenální dílo Hra o trůny blíží ke svému konci a jeho 8. řada, která odstartuje již 14. dubna, bude definitivně tou poslední. Očekávání jsou tedy logicky velká a každý se na toto pomyslné odškrtnutí jedné velké seriálové éry připravuje jinak. Svůj hold se chystá vzdát i Adidas, který v kontextu oficiálního uzavření příběhů ze Západozemí navrhl unikátní edici tenisek Ultraboost.

Klíčovou inspirací se pro německého sportovního giganta staly seriálové rody a jejich soupeřící strany. Právě na základě nich dokázal své běžecké tenisky, které jsou však mnohdy využívány spíše k běžnému chození, vyladit do specifických barevných kombinací. Konkrétně jde o 6 modelů (2 pro ženy, 4 pro muže) a každý z nich prezentuje někoho jiného, jmenovitě pak rody Starků, Lannisterů a Targaryenů včetně Noční hlídky nebo „Bílých chodců“.

Inspirováno ohněm a drakem

„Šance na výrobu unikátní kolekce s gigantem jako Adidas byla tím, co jsme hledali v důsledku poslední sezóny Hry o trůny. Edice Ultraboost je naprostým trendsetterem a právě tato spolupráce může být největším momentem v historii našeho seriálu. Celý projekt je vzrušující, nicméně až tehdy, kdy bude možné vidět člověka v této obuvi, půjde o pomyslný zlatý hřeb,“ komentuje tuto kolaboraci pro server Highsnobiety viceprezident licencí a retailu v HBO Jeff Peters.

Samotné tenisky pak vyčnívají z davu této modelové řady především svými barvami, nicméně lze na nich najít i další unikátní prvky. Mezi ně patří zejména štítek na jazyku, který má na sobě z vnitřní strany emblém daného rodu (potažmo symboliku Noční hlídky nebo takzvaných Night Walkers). Štítek je ostatně umístěn i v oblasti paty, v tomto případě však s nápisem odkazujícím na konkrétní kapitolu.

gott

Foto: HBO

Vlevo Kit Harington jako Jon Snow a Emilia Clarke jako Daenerys Targaryen

Zpracováním by pak tyto ultraboosty neměly nijak zvlášť vybočovat. Opět jde o velmi lehké tenisky (310 gramů) s důrazem na běh, které sází na specifický textilní úplet Primeknit, podešev z materiálů, jež využívá i společnost Continental pro výrobu pneumatik, a samozřejmě technologii Boost zajišťující odpružení. Od zpracování a této unikátní tématiky se odvíjí i cena – takzvané Ultraboost x Game of Thrones přijdou na 4 799 korun, přičemž online prodej se spouští 22. března v 10 hodin dopoledne na oficiálním e-shopu Adidasu. Dostupné budou i v Česku.

Ultraboost x Game of Thrones: Lannister

Ultraboost x Game of Thrones: Targaryen

Ultraboost x Game of Thrones: Stark

Ultraboost x Game of Thrones: White Walker

Ultraboost x Game of Thrones: Night’s Watch

Ultraboost x Game of Thrones: Targaryen

Foto: HBO; adidas

Diskuze (0)

Novinka

Anonym