Streamovací služba Disney+ dorazí na podzim. Podívejte se, čím vším chce konkurovat Netflixu

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

disney+
0Zobrazit komentáře

V posledních letech a měsících se objevují další nové streamovací služby, mezi kterými je čím dál složitější najít rozdíly a rozhodnout se, kterou se vyplatí předplácet. Dalším hráčem v již nabitém poli, kde působí například Netflix, HBO, Amazon či Hulu a brzy se přidá také Apple, bude Disney. Svou očekávanou streamovací službu oficiálně představilo tento týden a je na co se těšit. Disney+ totiž bude jednak levnější než konkurence a zároveň má v rukávech velmi atraktivní obsah, a to jak již známý, tak nový, který připravuje přímo pro účely streamovací služby.

Disney+ bude na americkém trhu spuštěno 12. listopadu letošního roku a do většiny zbytku světa se má rozšířit v horizontu dalších dvou let. Cena měsíčního předplatného služby byla nastavena na velmi konkurenčních 7 dolarů měsíčně (160 korun), tedy téměř o čtvrtinu méně než Netflix, a její atraktivita bude spočívat především na značkách jako Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a National Geographic, které všechny patří do impéria Disney.

Disney+ si tak bude moci dovolit sázet pouze na vlastní obsah a například na rozdíl od konkurenční služby Apple TV+, která má rovněž dorazit koncem roku, má již nyní velmi bohatou nabídku existujících filmových a televizních děl, které často patří k těm nejúspěšnějším obecně. Navíc Disney odhalilo také mnoho nových filmů a televizních seriálů, které Disney+ nabídne v průběhu prvního roku svojí existence, byť katalog Netflixu bude stále ještě mnohem větší.

Disney+

Na své by si na Disney+ měli přijít fanoušci komiksových filmů, animace, přírodovědných dokumentů i dětských pořadů, protože na Disney+ připravují nový obsah všechny značky, které Disney patří. Očekávaná streamovací služba jinak bude mít podobné uživatelské rozhraní jako právě Apple TV+ a nabídne obsah odpovídající nejnovějším technologickým standardům jako HDR a 4K rozlišení.

Nový i stávající obsah, který se na Disney+ objeví

Marvel nabídne tři nové hrané a jeden animovaný seriál. V The Falcon and The Winter Soldier se objeví oba představitelé hlavních rolí známí z filmů a ve svých rolích se vrátí i Elizabeth Olsen jak Wanda Maximoff a Paul Bettany jako The Vision v seriálu WandaVision. Diváci budou moci také znovu vidět Toma Hiddlestona jako Lokiho v jeho vlastním seriálu Loki. Animovaný seriál Marvel’s What If…? má pak představit pro Marvel zcela nový formát. Zaměří se totiž na klíčové momenty z historie marvelovských komiksů a ukáže je v úplně novém světle – má je takříkajíc „převracet na hlavu“.

Zajímavá jsou slova prezidenta Marvelu Kevina Feigeho o budoucnosti marvelovského filmového univerza. Už nyní sice platí, že jsou filmy a seriály dějově propojené, seriály ale nejsou příliš důležité pro orientování se v událostech filmů a lze se bez nich tedy při návštěvě kina obejít. Vývoj marvelovského univerza po Avengers: Endgame má být ale značně odlišný a úzce propojený s obsahem dostupným na Disney+.

The Mandalorian

Foto: Disney

The Mandalorian, první hraný seriál ze světa Star Wars

Vedle Marvelu druhou jsou divácky nejatraktivnější značkou Star Wars, které na Disney+ také nabídnou exkluzivní pořady. Jednak se tam objeví nová řada animovaného seriálu Star Wars: Klonové války a druhak první dva hrané seriály ze světa nejslavnější space opery v dějinách, The Mandalorian a zatím nepojmenovaný seriál zaměřující se na osudy Cassiana Andora. The Mandalorian se bude odehrávat mezi šestou a sedmou epizodou filmových Star Wars a bude sledovat příběh jednoho mandaloriánského válečníka, který se vydá za hranice Republiky.

Pod značkou Walta Disneyho vyjde dokumentární seriál o tvorbě pokračování hitu o ledové královně Ledové království s názvem Into the Unknown: Making Frozen 2. Později se připojí také nový animovaný film o Phineasi a Ferbovi. Už dříve ale bylo oznámeno několik dalších projektů jako High School Musical: The Musical: The Series, Diary of a Female President, hraná verze filmu Lady a Tramp a vánoční rodinná komedie Noelle.

pavel-kacerle

Přečtěte si takéPavel Kacerle: Poprvé řídím vlastní startup. Buď vyjdu jako vítěz, nebo nás to semele, plán B nemámPavel Kacerle: Poprvé řídím vlastní startup. Buď vyjdu jako vítěz, nebo nás to semele, plán B nemám

V únoru tohoto roku bylo dokončeno natáčení dalšího filmu s názvem Togo, kde Willem Dafoe hraje roli závodníka psích spřežení v závodě z 20. let 20. století o to, kdo první první přiveze sérum diphtheria antitoxin a zachrání tak aljašské městečko Nome sužované epidemií záškrtu. Posledními zatím známými filmy pro Disney+ jsou adaptace stejnojmenné knižní série Stephana Pastise Timmy Failure a adaptace stejnojmenné novely Jerryho Spinelliho Stargirl, kde hlavní roli ztvárnila mladá písničkářka a vítězka „Amerika má talent“ Grace VanderWaal.

Exkluzivní tvorba Pixaru se má v prvním roce na Disney+ ubírat směrem „ze zákulisí velkých franšíz“ se seriály Forky Asks a Question ze světa Příběhu hraček a Monsters at Work s postavičkami z Příšerek s.r.o. Tyto tituly pak doplní krátký film Lamp Life.

National Geographic na streamovací službě Disney+ exkluzivně představí dvě dokumentární série. Jak je zřejmé z jejího názvu, The World According to Jeff Goldblum představí vědecký a jinak ideově zajímavý pohled na zdánlivě obyčejné věci prostřednictvím charismatického Jeffa Goldbluma. Ve druhém dokumentu, Magic of the Animal Kingdom, se pozornost obrací zase na svět zvířat, přesněji řečeno jejich život v Disneyho parku Animal Kingdom a akváriu SeaBase v Epcotu.

disneyplus-tv

Výčet nového obsahu na Disney+ uzavírá několik dalších nefikčních sérií, mezi nimiž je Be Our Chef, Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (předběžný název), Earthkeepers (předběžný název), Encore!, dosud nepojmenovaný dokumentární seriál ze světa produkce filmů Walta Disneyho, Marvel’s 616, Marvel’s Hero Project, (Re)Connect, Rogue Trip a Shop Class (předběžný název).

K této kombinaci existujícího a nového obsahu několika značek Disneyho se připojí také tvorba společností nedávno koupeného studia 21st Century Fox. Ta zahrnuje 500 filmů a více než 7 500 epizod seriálů v čele se Simpsonovými a samozřejmě se bude dále rozrůstat. Navíc se v Disney+ otevře i bájný trezor a služba bude obsahovat veškerou tvorbu studia Disney od dvacátých let, která byla dosud vydávána vždy jen v omezeném období.

Přímo a exkluzivně do Disney+ pak mají po svých promítáních v kinech dorazit také letošní očekávané hity jako Captain Marvel, již zmínění Avengers: Endgame a také devátý díl Star Wars: The Rise of Skywalker. Z marvelovského univerza se letos do kin chystá ještě film Spider-Man: Daleko od domova a diváci se mohou těšit také na pokračování komerčně nejúspěšnějšího animáku Frozen i nový díl legendárního Toy Story.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym