Podívejte se na první trailer k filmu Spider-Man: Daleko od domova, ve kterém se objevuje i Praha

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Divadlo na Vinohradech v novém filmu se Spider-Manem

0Zobrazit komentáře

V červenci do kin dorazí další očekávané filmové zpracování komiksového hrdiny Spider-Mana z marvelovského univerza, v němž se už počtvrté jako hlavní hrdina objeví dvaadvacetiletý Tom Holland. V roli Petera Parkera se tentokrát se svými spolužáky vydá na cestu do Evropy a při svých dobrodružstvích zavítá také do Prahy. Scény z českého hlavního města můžeme najít už v prvním traileru.

Film Spider-Man: Daleko od domova je sequelem předchozího titulu Spider-Man: Homecoming z roku 2017, v němž se Tom Holland objevil v roli pavoučího muže s nadpřirozenými schopnostmi poprvé jako hlavní hrdina celého filmu. Předtím debutoval jako Spider-Man ve filmu Captain America: Občanská válka a loni se vrátil po boku ostatních marvelovských hrdinů v hitu Avengers: Infinity War.

Nyní čeká Toma Hollanda opět hlavní role, již převezme v příběhu, který ho spolu s jeho spolužáky zavede na evropský školní výlet, a jak se ukázalo už loni na podzim, natáčelo se také v Praze. Praha za účast ve velkofilmu zaplatila 5 milionů korun a první plody této spolupráce můžeme vidět už v prvním traileru, který byl dnes zveřejněn.

Hlavní hrdinové se v téměř tříminutovém traileru podívají do Londýna nebo Benátek a také do Prahy, kde se vydají do Divadla na Vinohradech. Na náměstí Míru, kde se jedna z hlavních činoherních scén v Praze nachází, se natáčelo jak v exteriérech, tak v interiérech a lze očekávat, že ve filmu pak bude záběrů z Prahy mnohem víc. Ostatně nálepku s Prahou lze najít i na oficiálním plakátu k filmu.

Práva na postavu Spider-Mana drží dlouhé roky Sony, nicméně v roce 2015 se dohodlo s Marvel Studios, že pavoučího muže přenese do rozsáhlého superhrdinského fikčního světa, tzv. Marvel Cinematic Universe, a právě proto se Tom Holland jako Spider-Man ukázal ve zmíněných snímcích o Kapitánu Amerikovi a Avengers. Ostatně ještě před tím, než se dostane do kin nový Spider-Man: Daleko od domova, se mohou fanoušci těšit na očekávaný hit Avengers: Endgame a také zbrusu novou Captain Marvel. A na Toma Hollanda pak bude podle všeho čekat i třetí pokračování, jelikož by se mělo v případě aktuálních filmů o Spider-Manovi jednat o trilogii.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym