Český VR hit Beat Saber bude ještě zábavnější. Jeho tvůrci představili 360stupňový mód

Michal PtáčekMichal Ptáček

beatsaber-m

Beat Saber

0Zobrazit komentáře

Česká rytmická VR hra Beat Saber, která si svým zpracováním získala miliony herních fanoušků po celém světě, představila novinku, která ji v očích hráčů udělá zase o něco zábavnější. Tvůrci totiž do nové verze hry přidají takzvaný 360stupňový mód, který změní celkovou variabilitu šermování laserovými meči do rytmu hudby.

Jak ukazuje herní ukázka, připravovaný 360stupňový mód zásadně rozšíří hrací plochu a na hráče tak nově budou kostičky a další překážky směřovat ze všech různých směrů. Jinými slovy, u 360stupňových levelů už nebude hráči stačit stát na místě a šermovat jedním směrem, ale během hry bude potřeba se více pohybovat a otáčet.

Herní rozšíření je možné především díky vylepšené VR technologii, kterou na trh přinesl virtuální headset Quest od společnosti Oculus. Ten disponuje výkonnějším hardwarem než jeho předchůdci a konkurenti a navíc je možné helmu používat bez obtěžujících kabelů. Veškerý hardware má totiž helma v sobě a není tak nutné ji připojovat k počítači ani jinému hardwarovému zařízení.

Oculus Quest umožňuje vyzkoušet si virtuální realitu v podstatě kdekoliv

Svým způsobem se tak dá mluvit o určité herní revoluci, která umožní si VR na vlastní kůži vyzkoušet kdekoliv a kdykoliv. Ostatně už teď se YouTube zaplňuje videi uživatelů, kteří novinku od Oculusu testují na těch nejbizarnějších místech. Masovému rozšíření nahrává i cena, která u levnější 64GB verze vychází na 399 dolarů (v přepočtu 9 tisíc korun), u dražší 128GB verze na 499 dolarů (v přepočtu 11 300 korun).

mackenzie-bezos

Přečtěte si takéMacKenzie Bezosová: Žena, bez které by dnes Amazon a Jeff Bezos nebyli tím, čím jsouMacKenzie Bezosová: Žena, bez které by dnes Amazon a Jeff Bezos nebyli tím, čím jsou

VR headset už se dokonce v prodeji objevil i na českém trhu, kde ho jako první začaly nabízet Alza a CZC. Uživatelé ovšem v tomto případě musí počítat se značnou cenovou přirážkou, jelikož za dražší verzi zaplatí 16 590 korun.

Podpora levelů od Imagine Dragons

Jak ukazuje trailer, 360stupňového módu se dočkaly skladby Believer a Thunder od americké kapely Imagine Dragons, jejíž soundtrack tuzemští vývojáři v rámci updatu Beat Saberu do hry nedávno implementovali. Počítá se však samozřejmě i s podporou dalších skladeb.

Novinku si nicméně prozatím plně vyzkouší jen majitelé zmíněného Oculusu Quest. Tvůrci však slibují, že i méně výkonnější hardware jako například PlayStation VR se v budoucnu také dočká podobného rozšíření. S největší pravděpodobností se však hráči v tomto případě budou muset spokojit s podporou pouze 180 stupňů namísto 360.

beatsaber-3

Beat Saber

Diskuze (0)

Novinka

Anonym