Google Mapy nově při plánování trasy zkombinují MHD i s jízdou na kole nebo taxíky

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

google-mapy-multimodal-tram

Google Mapy nově při cestě zkombinují kolo, MHD i taxi

0Zobrazit komentáře

Budoucnost v kombinaci několika dopravních prostředků při přesouvání se z místa na místo vidí stále více firem. Ještě nedávno bylo standardní, že vám aplikace pro cestu nabídly buď jízdu autem, nebo městskou hromadnou dopravou, respektive jen jedním, nebo druhým způsobem. Časy se ale mění a jak přibývá alternativních dopravních prostředků, začíná být efektivnější je kombinovat.

Na rostoucí trend naskakuje i jeden z největších hráčů, Google, který ve svých Mapách nově dokáže při plánování trasy propojit při cestě s MHD i jízdu na kole nebo služby typu Uber či Bolt.

Když tak bude rychlejší, abyste se třeba z okraje města dostali do centra metrem, díky čemuž můžete doma nechat auto, ale nemáte nejbližší zastávku v dochozí vzdálenosti, doporučí Google Mapy nejprve jet na kole (zatím vlastním, nikoliv od bikesharingových společností), nebo využít taxíku například od Uberu. A stejně tak dokáží alternativní způsob přepravy naplánovat i uprostřed nebo na konci jízdy.

Novou funkci vypustí Google pro iOS i Android v následujících měsících. Bude však zatím dostupná jen zhruba ve 30 zemích, mezi nimiž prozatím není Česká republika. Jelikož ale i u nás podobné služby fungují a Google se obvykle snaží dostat novinky do co nejvíce míst, lze očekávat, že se tzv. multimodálního plánování brzy dočkáme i v Česku.

google-maps-multimodal2

Foto: Google

Google Mapy nově zkombinují více dopravních prostředků

Diskuze (0)

Novinka

Anonym