RegioJet chystá po Budapešti další expanzi. Nově budou jeho vlaky jezdit také na Ukrajinu

regiojet-radim-jancura

Foto: Petr Štefek

Majitel RegioJetu Radim Jančura

0Zobrazit komentáře

Nedávno největší tuzemský soukromý přepravce na poli vlakové přepravy RegioJet oznamoval, že rozšíří v příštím roce své spoje přes Vídeň až do Budapešti, a nyní přichází další novinky. Kvůli rostoucímu zájmu zákazníků o cesty na Ukrajinu tam začne od poloviny příštího jezdit RegioJet se svými vlaky napřímo.

Až dosud bylo možné využít denní vlakové spojení mezi Prahou a Košicemi a odtamtud pokračovat partnerským autobusem do ukrajinského Užhorodu nebo Mukačeva. Nově ale bude vlak jezdit přímo a bez přestupu. RegioJet ročně na Ukrajinu přepraví přibližně 30 tisíc cestujících a jejich počet neustále roste.

„Ukrajina je pro RegioJet přepravně velmi zajímavý trh a zájem o ni vzrostl po zavedení bezvízového styku mezi EU a Ukrajinou v loňském roce. Vidíme rostoucí zájem jak na straně obyvatel Ukrajiny, tak zájem českých turistů,“ říká ředitelka vlakové a autobusové dopravy v RegioJetu Ivana Kašická.

Nová vlaková trasa se otevře v červnu příštího roku s tím, že půjde o noční vlak se spacími vozy. Kapacita vlaků by měla dosahovat 400 až 600 míst. RegioJet tak pokryje vlakem další zajímavý trh, který by ho měl posunout k vytyčenému cíli růstu obratu i zisku. V první polovině letošního roku firma přepravila 3,1 milionu cestujících a očekává nárůst zisků o desítky milionů korun. Ten byl v prvním letošním čtvrtletí na hranici 18 milionů korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym