Komárkova miliardová IT skupina Aricoma kupuje jednu z největších cloudových firem v Česku

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

karel-komarek-kkcg

Foto: KKCG

Miliardář Karel Komárek, majitel skupiny KKCG

0Zobrazit komentáře

Jsou to teprve dva týdny, co miliardář Karel Komárek se svými kolegy představil největší IT skupinu v Česku. Pod nově vzniklou značkou Aricoma seskupil veškeré své firmy v informačních technologiích a nyní k nim přikupuje další. Skupinu, která již nyní ročně generuje 7 miliard korun, doplňuje Cloud4com.

Tuzemský Cloud4com patří k největším nezávislým poskytovatelům cloudové infrastruktury v Česku a 100% podíl v ni nově za blíže neupřesněnou částku koupil Autocont. Ten patří pod křídla skupiny Aricoma spolu s Cleverlance, CAD studio, DataSpring či AEC a Cloud4com pomůže skupině rozšířit široké portfolio IT služeb, které svým klientům nabízí.

„Cloud4com je společnost, kterou dobře známe, protože jsme do ní jako do startupu investovali již před čtyřmi lety prostřednictvím fondu Springtide Ventures. To, že jsme teď propojili tyto aktivity, nám jednak potvrzuje dobrou volbu na začátku, ale hlavně pomáhá naplňovat ambici stát se českou jedničkou v poskytování cloudových služeb,“ říká Michal Tománek, investiční ředitel KKCG zodpovědný za pilíř informačních technologií.

Investiční fond Springtide Ventures, který rovněž patří do skupiny KKCG Karla Komárka, do Cloud4com investoval v roce 2015, kdy do startupu vložil několik desítek milionů korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym