Apple Pay již v Česku umí 9 bank. Připojují se Fio a Raiffeisenbank, ale stále se čeká na ČSOB

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

apple-pay-fio-raiffeisenbank

Fio banka a Raiffeisenbank spouští platební službu Apple Pay

0Zobrazit komentáře

Od poloviny října se v Česku opět o něco rozroste počet lidí, kteří platí u bezkontaktních terminálů nebo v aplikacích a na internetu pomocí Apple Pay. Jako v pořadí osmá a devátá banka spouští podporu pro jablečnou platební službu Fio banka a Raiffeisenbank. Z největších bank už se tak čeká jen na ČSOB.

Apple Pay do Česka poprvé dorazilo letos v únoru. V první vlně tehdy naskočilo celkem šest bank a dvě další firmy. Dnes už mohou platit iPhony nebo Apple Watch klienti Air Bank, České spořitelny, Edenredu, J&T Banky, Komerční banky, Monety, mBank, Revolutu, Twista, UniCredit Bank a funguje tu také mobilní banka Monese.

Nyní se připojují další dvě banky, které dosud ve výčtu chyběly, a to Fio banka a Raiffeisenbank. V jejich případě se nicméně zatím podpora týká pouze karet Mastercard (a v případě Fia i Maestro), karty Visa zatím do Apple Pay nahrát nelze. Jedinou z největších bank v Česku, jež dosud Apple Pay nepodporuje, tak každopádně zůstává ČSOB.

Jak pro CzechCrunch potvrdil tiskový mluvčí ČSOB Patrik Madle, druhá největší banka v počtu klientů v zemi chystá i nadále spustit Apple Pay během podzimu, ale kdy to přesně bude, říci nedokázal. Zpoždění tak velké banky je trochu udivující, i proto, že si platby mobilem místo plastové karty – a na iPhonech obzvlášť – našly u uživatelů v Česku velkou oblibu a dnes přes Apple Pay již platí několik stovek tisíc lidí. Z menších bank pak ještě plánují zavést Apple Pay například Creditas nebo Equa bank, ale přesné termíny nemají.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym