Kam poletíme? Marocký cestovatel vytvořil službu Direct Flights, která zobrazuje přímé lety z letišť po celém světě

direct-flights

Služba Direct Flights ukáže všechny přímé lety z vybraných měst

0Zobrazit komentáře

„Chtěl jsem vědět, kam můžu letět přímo z Bali, abych si obnovil své vízum bez nutnosti mezipřistání. Při tom jsem si uvědomil, že většina letištních webů takové informace neposkytuje, a weby jako Skyscanner, Kayak, či Google Flights nemají týdenní přehled letů se zaměřením na přímé lety.“ Tak popisuje Simo Elalj vznik projektu s jednoduchým a všeříkajícím názvem Direct Flights, který zobrazuje přímé lety ze všech větších letišť světa.

Za rok proběhne přes 38 milionů komerčních letů zprostředkovaných více než 580 leteckými společnostmi. Orientovat se v nich a porovnávat je bez pomoci vyhledávačů by bylo téměř nemožné. Mezi ty nejznámější patří i české Kiwi.com propojující trasy více než 500 aerolinek, které spolu běžné nespolupracují.

Právě Kiwi.com, do něhož před několika měsíci vstoupil nový investor, v minulém roce spustilo svou B2B platformu Tequila, díky které mohou partneři využívat veškerých jeho produktů, a právě této platformy využívá i služba Direct Flights.

Tvůrce služby Direct Flights Simo Elalj

„V rámci partnerství přinášíme zákazníkům prostřednictvím B2B platformy Tequila bezplatný přístup k našemu obsahu. Jak zavedení hráči, tak inovátorské projekty tedy mohou napřímo využívat naše služby i zkušenosti a konzultovat své potřeby s našimi specializovanými týmy,“ vysvětluje David Petrovič, který má v Kiwi.com na starosti právě podobná partnerství, mezi nimiž je i služba Direct Flights.

Autorem projektu je Simo Elalj, původem Maročan dnes žijící v Paříži, který byl, jak popsal na Product Huntu, již odmala fascinován tabulemi odletů na letištních terminálech a vždy se rád díval, kam by mohl v daný moment odletět, kdyby měl volnou letenku. Tato dětská fascinace se časem přeměnila na reálný projekt, díky kterému se můžete podívat na přímé lety z jakéhokoliv letiště, aniž byste museli navštěvovat jeho letištní terminál.

ikea-virgil-abloh-markerad-9

Přečtěte si takéÚčtenka jako stylová rohožka a další provokace. Kreativní ředitel Louis Vuitton a IKEA uvádí originální doplňky pro mladéÚčtenka jako stylová rohožka a další provokace. Kreativní ředitel Louis Vuitton a IKEA uvádí originální doplňky pro mladé

Při vyhledávání se však nemusíte omezovat pouze na letiště, ale můžete si vybírat přímé lety podle jednotlivých zemí a oblastí. Do filtrů můžete zahrnout také cenu za let, délku letu nebo si vybírat na základě data, typu letadla či aerolinky.

Elalj vidí v tomto nástroji užitečnou pomůcku pro všechny nomády, které mohou zobrazené údaje inspirovat k dalším cestám. Vyhledávač je vhodný také pro loajální cestující, kteří jsou věrní jedné letecké společnosti, využívají s tím spojené výhody a takto mohou najít nové destinace, do kterých jejich společnost létá. V neposlední řadě se jedná o dobrý nástroj pro všechny zvídavé duše, které zajímá, odkud a kam se dá přímo letecky dostat, a které chtějí zjistit více o komerčních letech a jednotlivých letištích.

direct-flights2

Direct Flights zobrazí přímé lety z více než 3 300 letišť po celém světě

Služeb Kiwi.com využívá Direct Flight v rámci API rozhraní k vyhledávání podrobností o letu na každé trase v horizontu šesti následujících měsíců. Algoritmus vybírá správné časové období na základě týdenních letů na dané trase. Peníze pak Direct Flights vydělávají díky affiliate provizím ze zakoupených letenek na Kiwi.com.

Mimo nejnovější letecký projekt je ovšem Elajl autorem celé řady dalších služeb. Jedním z nich je RefurbMe, tedy inteligentní vyhledávač umožňující pohodlné porovnávaní, sledování a nákup repasovaných produktů společnosti Apple, který zároveň napomáhá snižovat elektronický odpad po celém světě. Tento projekt rozjel ve svých 15 letech a nakonec mu pomohl financovat jeho vzdělání na univerzitách v Lyonu a kalifornském Berkeley. K dalším zajímavým projektům patří i YouGoatMe, v rámci kterého poskytuje vzdělávání dívkám žijícím na marockém venkově.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym