Největší start mobilní hry v historii. Call of Duty Mobile má za týden 100 milionů stažení

cod

Foto: Activision

Call of Duty Mobile

0Zobrazit komentáře

Zapomeňte na chvilku na staré známé hry jako Fortnite nebo PUBG, které doposud drtily herní žebříčky nejen na konzolích, počítačích, ale především na mobilech. V poslední kategorii je totiž během několika prvních dní od svého startu začala dohánět novinka v podobě Call of Duty Mobile. Klasická akční hra na mobilních zařízeních za necelý týden získala 100 milionů stažení a ovládla tak historický žebříček nejlepších startů na poli mobilních her.

Jen pro srovnání, v prvním týdnu na mobilu Fortnite získal 22,5 milionu stažení (byť pouze na platformě iOS) a konkurenční PUBG 28 milionů (s omezením na některé regiony). Vyplývá to z dat analytické společnosti Sensor Tower, která dodává, že téměř 60 milionů stažení přišlo z platformy Applu a zbytek z Androidu. Jen za první týden přinesla hra tvůrcům na 17 milionů dolarů.

A potenciál je obrovský. Když Fortnite dosáhlo 100 milionů stažení (zhruba po 4 měsících), mělo na kontě 160 milionů dolarů v příjmech. Pro vydavatele Call of Duty Mobile, herní společnost Activision, by to tak mohlo znamenat zásadní nárůst příjmů. Hra je založena na principech takzvaného battle royale, které najednou může hrát až 100 hráčů, nebo souboji 5 na 5. Láká také na svou působivou grafiku a samotnou hratelností, která sklízí samé pozitivní recenze na obou dostupných platformách.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym