Facebook představil Facebook Pay, se kterým se budou posílat peníze v Messengeru, WhatsAppu a Instagramu

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

facebook-pay

Foto: Facebook

Nový platební systém Facebook Pay

0Zobrazit komentáře

Je to týden, co Facebook představil své nové logo, kterým chce ukazovat, že už není jen Facebook jako sociální síť, ale patří mu také WhatsApp, Instagram, Oculus a další platformy. Nyní tuto skutečnost potvrzuje rovněž tím, že v rámci všech svých sítí a platforem zavede i univerzální platební systém – ten se nově jmenuje Facebook Pay.

Facebook Pay je nový platební systém, který bude fungovat v rámci Facebooku, Messengeru, Instagramu a WhatsAppu a má usnadnit platby napříč všemi populárními sociálními sítěmi, jež firmě Marka Zuckerberga patří. Sloužit bude Facebook Pay například k posílání peněz mezi přáteli, nakupování zboží či doplňků v aplikacích nebo darování na různé účely.

Prozatím Facebook vypustí svůj nový platební systém na Facebook a Messenger, kde si již mohli lidé mezi sebou peníze snadno posílat. Klíčové však je, že i nadále se jedná o službu omezenou pro Spojené státy. Do budoucna se platby přesunou i do dalších zmíněných aplikací Facebooku a je možné, že i do dalších zemí, ale o tom zatím největší sociální síť světa nemluví.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym