Temně černý Batmobil s vražednými instinkty. LEGO slaví 30. výročí původního filmu Batman novou stavebnicí

Filip HouskaFilip Houska

batmobil-lego-1989

Foto: LEGO

Replika Batmobilu z filmu Batman (1989)

0Zobrazit komentáře

LEGO se už dlouhé roky snaží angažovat i do světa komiksových superhrdinů. Fanouškům proto nabízí jak jednotlivé postavy, tak i tematické stavebnice určené pro hravou rekonstrukci ikonických událostí. Nedílnou součástí tohoto segmentu jsou samozřejmě i futuristická vozidla a přepravní prostředky, na které nedají hlavní hrdinové dopustit.

Tím nejlegendárnějším je patrně Batmobil, jehož technologických a bojových předností využíval Batman. Toto obrněné monstrum z laboratoří Wayne Enterprises, které netopýří muž pečlivě ukrýval ve své jeskyni, se ve zmenšených replikách pyšní na poličkách celé řady fanoušků univerza DC Comics. A LEGO těmto lidem nově vrývá dalšího brouka do hlavy.

Dánský stavebnicový gigant do svého sortimentu LEGO DC uvádí nový set pod názvem 1989 Batmobile, z něhož si je možné složit věrnou podobu kultovního Batmobilu z původního snímku Batman, který letos slaví 30 let od svého uvedení na plátna kin. K dispozici je přesně 3 306 dílků, tudíž rozhodně nejde o žádnou jednoduchou stavebnici.

lego-batmobile-1989_1

Foto: LEGO

Nový model 1989 Batmobile

Ostatně je to velmi dobře ilustrované na samotné krabici, z níž lze na první pohled poznat, jak detailní tento Batmobil je. Nejde však pouze o zadní křídla, specificky upravenou kapotu nebo kola s netopýřím logem uprostřed. LEGO vybavilo vozidlo Bruce Waynea dokonce i výklopným vybaveným kokpitem pro jednodušší nástup a dvěma skrytými kanóny, které lze aktivovat protočením turbíny.

V balení pak přichází i tři minifigurky – Batman s původním pláštěm, Joker se svým kultovním fialovým kloboukem a Vicki Vale, novinářka z Gotham City. Jde tak o zajímavou kombinaci tří vlivných postav se svými vlastními komiksovými i filmovými rolemi. Nechybí ani sběratelská kartička s detailními informacemi o voze včetně malé knížky popisující vznik samotné stavebnice.

O tom, že nejde o žádný prostý model pro nejmenší, hovoří i rozměry. Kostičkový Batmobil měří na délku 60 centimetrů, přičemž je 12 centimetrů vysoký a 22 centimetrů široký. Na poličce tedy bude zapotřebí si vymezit o něco větší plochu. Co se týče ceny, LEGO bude tento set prodávat za 6 499 korun a do prodeje zamíří 29. listopadu. Pro včasné kupující (od 29. listopadu do 5. prosince) LEGO chystá i speciální nabídku v podobě miniaturní verze tohoto modelu zdarma k objednávce.

lego-batmobile-1989_2

Foto: LEGO

Ikonický Batmobil inspirovaný rokem 1989

vicki-vale-batman-joker

Foto: LEGO

Vicki Vale, Batman a Joker

lego-batmobile-1989_4

Foto: LEGO

Přední pohled na Batmobil

lego-batmobile-1989_5

Foto: LEGO

Kabina s kompletním vybavením i aktivátorem zbraní

lego-batmobile-1989_3

Foto: LEGO

Více než půl metru dlouhá replika

Diskuze (0)

Novinka

Anonym