Česká lékárna Pilulka.cz chystá třetí zahraniční expanzi. V příštím roce se otevře v Maďarsku

Peter BrejčákPeter Brejčák

martin-kasa-pilulka-4

Foto: Pilulka

Martin Kasa, spolumajitel Pilulky

0Zobrazit komentáře

Největší česká zásilková lékárna Pilulka.cz, za kterou stojí bratři Martin a Petr Kasovi, chystá expanzi na další zahraniční trh. Po domácí České republice a následnému rozšíření na Slovensko a do Rumunska chce v průběhu druhé poloviny příštího roku vstoupit do Maďarska, kde bude působit pod značkou Pilulka.hu.

„Přípravy pro vstup na maďarský trh jsme zahájili na konci léta. Pokud se potvrdí všechny předpoklady, spustíme služby pro maďarské zákazníky v druhé polovině roku 2020. Na maďarském trhu plánujeme spustit pouze online služby a nechceme zde zatím kvůli složité situaci otevírat kamenné lékárny jako v České republice,“ říká Martin Kasa, spolumajitel společnosti.

Skupina Pilulka během prvního pololetí letos dosáhla s meziročním růstem 31 procent na tržby převyšující jednu miliardu korun. Za celý rok plánuje překonat úroveň 2,5 miliardy, k čemu ji má pomoct také nedávno otevřená největší lékárna v Česku, na kterou je navázán obří sklad s 3 500 čtverečními metry.

Tržby celé skupiny jsou z pohledu zdroje příjmů rozděleny přibližně na třetiny, a to mezi online prodej, vlastní lékárny a franšízy. Kamenné prodejny přitom dohromady tvoří o něco více než polovinu příjmů. V online prostředí byla Pilulka.cz za loňský rok jedničkou na trhu, postupně se na ní však dotahují lékárny Dr. Max.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym