Ledovka ani neprohrnuté silnice řidiče již nepřekvapí. Navigace Waze spouští sněhové varování

waze

V aplikaci Waze můžete nově upozornit na ledovku či neprohrnutou cestu

0Zobrazit komentáře

Krupobití, náledí nebo závěje, to všechno jsou nepříjemnosti, se kterými se s blížící zimou budou muset potýkat i čeští řidiči. Pokud však budou vybaveni navigací Waze s funkcí sněhových varování, budou během cest o všech mrazivých nástrahách vědět.

Navigace Waze je u mnoha uživatelů oblíbená především díky možnosti vzájemného varování mezi uživateli před nejrůznějšími uzavírkami, dopravními nehodami, policejními hlídkami a dalšími nástrahami, se kterými se mohou na svých cestách setkat. K těmto novinkám se nyní přidává další šikovná funkce, v rámci které bude možné upozorňovat na komplikace na silnicích vyvolaných teplotami pod bodem mrazu.

Možnost varování před náledím, zavátými silnicemi a dalšími nepříjemnostmi ocení především řidiči žijící v oblastech, kde může zimní období řidičům pořádně zavařit. Uživatelé aplikace se mohou navzájem varovat a díky tomu se vyhnout problematickým úsekům, třeba při ranním spěchu do práce.

Nová funkce, kterou Waze vyvíjelo ve spolupráci s Virginia Department of Transport (VDOT), je k dispozici uživatelům ve 185 zemích světa, Českou republiku nevyjímaje. Varování tak bude moci přidávat a sledovat komunita více než 130 milionů uživatelů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym