Kiwi.com se v Brně stěhuje do nového moderního sídla. V areálu bývalé Zbrojovky obsadí 11 tisíc metrů čtverečních

Michal PtáčekMichal Ptáček

kiwi-1

Foto: CPI

Brněnské Kiwi.com bude brzy dobývat globální trhy z nového sídla v areálu brněnské Zbrojovky

0Zobrazit komentáře

Přes 2 500 zaměstnanců, miliardové tržby a především ambice zanechat významnou stopu na globálním cestovním trhu udělaly z českého startupu Kiwi.com v posledních letech velmi žádané zboží. Zejména pak mezi zahraničními investory, kteří loni svedli souboj o to, kdo v brněnské technologické firmě specializující se na online prodej letenek získá podíl.

Vítězně v tomto směru nakonec vyšel americký konglomerát General Atlantic, který za nadpoloviční podíl v Kiwi.com neváhal loni zaplatit v přepočtu necelé tři miliardy korun a původním, tuzemským zakladatelům i investorům, kteří v Kiwi.com působili vesměs od jeho začátků, zajistil velmi zajímavou návratnost jejich časové i finanční investice.

Hlavní muž celého projektu a jeho CEO, Oliver Dlouhý, nicméně v Kiwi.com zůstal i nadále a to s poměrně jasnou ambicí. Jak Dlouhý prozradil v listopadu v rozhovoru pro CzechCrunch, plánem je z Kiwi.com vybudovat globálního virtuálního superdopravce, který nabídne zákazníkům platformu poskytující možnost, jak se přemístit z jednoho místa na druhé, ať už jde o přesun po jednom městě taxíkem, nebo cestu na opačný konec světa pomocí kombinace autobusů, vlaků a letadel.

oliver-dlouhy-kiwicom

foto: Kiwi.com

Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO Kiwi.com

Tento ambiciozní plán bude Kiwi.com brzy uskutečňovat ze svého nově připravovaného sídla, které jeden z historicky nejúspěšnějších českých startupů buduje v moderní kancelářské budově ZET.office v areálu bývalé brněnské Zbrojovky. Do té se Dlouhý a spol. přestěhují ze svého současného útočiště Campus Science Parku nacházejícím se na opačném konci Brna.

„Nová brněnská centrála bude i nadále hlavním působištěm Kiwi.com. S tím, jak se naše firma mění a roste, přichází také například požadavky na efektivnější spolupráci na dálku anebo na snižování naší uhlíkové stopy. Věříme, že právě ZET.office v Nové Zbrojovce bude pro nás v tomto ohledu to nejlepší řešení,” říká ke stěhování do nové budovy šéf firmy Oliver Dlouhý.

kiwi-com

Foto: CPI

Připravovaná ZET.office budova se nachází v areálu bývalé brněnské Zbrojovky

Kiwi.com v nové budově obsadí pět pater o celkové ploše 11 tisíc metrů čtverečních a po architektonické stránce bude spolupracovat s pražským architektonickým studiem Perspektiv. To v minulých letech vytvořilo například kanceláře pro české technologické společnosti STRVTrask a Funtasty (nyní Futured), loni se také podílelo na stavbě sítě coworkingových center HubHub.

Lokalita: Brno, Česká republika
Datum dokončení: 2019
Velikost: 11 000 m2

kiwi-2

Foto: CPI

Vizualizace budovy ZET.office, jejíž část obsadí i Kiwi.com

brnenske-kiwi

Foto: CPI

Vizualizace budovy ZET.office, jejíž část obsadí i Kiwi.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym