Moderně a v uklidňující atmosféře kanadské přírody. Twitter ukázal nové kanceláře v Torontu

Michal PtáčekMichal Ptáček

twitter-toronto-office-hlavni

Foto: Scott Norsworthy

Twitter ukázal nové kanadské sídlo v Torontu

0Zobrazit komentáře

Sociální síť Twitter pod staronovým šéfem Jackem Dorseym ožila a společně s konkurenčním Facebookem patří mezi nejdůležitější internetové komunikační kanály na světě. Ostatně dle posledních údajů službu na denní bázi použije 145 milionů uživatelů, celkový počet se pak pohybuje okolo 330 milionů měsíčně. To jsou sice v absolutním porovnání s Facebookem drobné, ve skutečnosti ale nevypovídají příliš mnoho o reálném významu.

Twitter se totiž na rozdíl od svého konkurenta z Menlo Parku pyšní zajímavější cílovou skupinu. Jako primární komunikační kanál ho používá celá řada byznysových lídrů, celebrit nebo novinářů. Twitter si tak oblíbili například Elon Musk, Bill Gates, Tim Cook, Sundar Pichai a další osobnosti nejen z řad technologické smetánky.

twitter-toronto-office-6

Recepce v novém kanadském sídle Twitteru

Základem pro Dorseyho a spol. je zejména severoamerický trh, kde Twitter disponuje hned několika lokálními týmy napříč Spojenými státy a Kanadou. Právě kanadská divize Twitteru nyní ve spolupráci s architektonickým studiem ACDO představila zbrusu nové sídlo, nacházející se v módní torontské čtvrti King West. To ztělesňuje tři klíčové atributy služby: odvážnost, akčnost a přímý kontakt mezi tvůrci služby a samotnými přispěvateli.

„V hlavní recepci a společných prostorech je po okrajích rozmístěno společné sezení podporující dynamické pracovní prostředí. Pro zútulnění interiéru jsme do prostoru umístili moderní kusy nábytku včetně židlí Expo 67, původně navržených pro světový veletrh v Montrealu a také moderních designových židlí Chiara Lounge,“ říkají zástupci studia ACDO.

„Paleta bílých omytých dubů a konzervovaných rostlin byla použita k navození uklidňující atmosféry kanadské přírody a začlenění biofilních prvků. Autentičnost prostor podtrhují umělecká díla od známého studia Moss and Lam, které zahrnují různé torontské památky a přírodní prvky ztělesňující hlavního ducha města,“ doplňují tvůrci.

Podívejte, se jak to vypadá uvnitř.

Lokalita: Toronto, Kanada
Datum dokončení: 2019
Velikost: 3 158 m2
Design: ACDO
Foto: Scott Norsworthy

twitter-toronto-office-6

Lobby

twitter-toronto-office-8

Recepce

twitter-toronto-office-1

Komunitní zóna

twitter-toronto-office-2

Komunitní zóna

twitter-toronto-office-3

Lounge

twitter-toronto-office-4

Komunitní zóna

twitter-toronto-office-5

Komunitní zóna

twitter-toronto-office-7

Lobby

twitter-toronto-office-9

Lobby

Diskuze (0)

Novinka

Anonym