Česká sociální síť Fishsurfing získává miliony korun na další růst. Pro rybáře nabídne ve světě i ubytování

Jiří SvobodaJiří Svoboda

fishsurfing1

Foto: Michael Tomeš

Šéf Fishsurfingu Filip Domorád

0Zobrazit komentáře

Filip Domorád se před pár lety pustil do trochu netradičních podnikatelských vod, když založil sociální síť Fishsurfing, která dnes sdružuje více než 200 tisíc rybářů z celého světa. Nyní hlásí další milník v podobě nového investora, který do startupu podle informací CzechCrunche pošle vyšší jednotky milionů korun.

Fishsurfing v rozkvětu podpoří společnost Tacsoner, která investuje do podílů průmyslových areálů, bezpečnostních služeb, hotelnictví, nákupu komerčních pozemků a startupových aplikací.

„Aplikace nás zaujala hlavně proto, že kromě vzájemného sdílení úlovků a rad mezi uživateli nabízí i řešení, které rybáři dokážou prakticky využít – světově unikátní databáze soukromých rybářských revírů, rybářských průvodců či kamenných obchodů. Věřím, že se díky investici podaří aplikaci ještě více uživatelsky vyladit a tím rozšířit komunitu o další uživatele,“ řekl jednatel společnosti Tacsoner Leoš Najman.

Aplikace Fishsurfing, která je k dispozici pro mobilní zařízení i na webu, nabízí kromě revírů i galerie fotek a videí rybářských úlovků, chat s lokálními průvodci nebo překládání rybářských článků a blogů z celého světa. K dnešnímu rybaření už zkrátka patří i sdílení úlovků na sociálních sítích a Fishsurfing to nabízí pohromadě s množstvím důležitých informací.

fishsurfing_app

Foto: Fishsurfing

Mobilní aplikace Fishsurfing

„Vím, že společnost pana Najmana investuje do vybraných projektů jen s pečlivou analýzou pro potencionální rozvoj, a proto jsem rád, že mezi své investiční projekty zařadili také Fishsurfing. Díky tomu můžeme rozvoj aplikace posunout ještě dál,“ řekl zakladatel aplikace Fishsurfing Filip Domorád.

Na nové funkce přitom uživatelé nebudou čekat dlouho. Ještě tento týden se objeví nová sekce, která bude sdružovat ubytovací možnosti určené speciálně pro rybáře. Už v počátku dá dohromady přes tisícovku míst, primárně kempy ve Finsku, Švédsku a Norsku. Další lokace budou postupně přibývat.

Před rokem šéf Fishsurfingu pro CzechCrunch prozradil, že do projektu investoval z vlastní kapsy taktéž několik milionů korun. Řekl také, že od externích investorů plánuje získat celkem nižší desítky milionů korun.

Stovky tisíc českých rybářů

Potenciál Fishsurfingu je ve světě obrovský. Podle Domorádových kalkulací je na planetě přibližně 250 milionů rybářů. Třeba ve Spojených státech se tomuto koníčku věnuje alespoň jednou ročně každý čtvrtý Američan. Do konce roku by proto chtěl mít rodák ze severu Čech na své online rybářské platformě první milion lidí.

Jen v Česku této zálibě propadly stovky tisíc lidí. Aplikace je přeložena od osmnácti jazyků a nejvíce registrovaných rybářů pochází z Francie, Polska a Velké Británie. Čeští rybáři a rybářky tvoří téměř sedm procent všech registrovaných.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym