Coworking na zlínské tepně. Impact Hub vybuduje na třídě Tomáše Bati sedm pater stvořených pro práci

silo-zlin-coworking

Foto: Impact Hub

Vizualizace plánovaného coworkingu Silo II Powered by Impact Hub ve Zlíně

0Zobrazit komentáře

Baťovské silo je dominantou třídy Tomáše Bati ve Zlíně, u které by se brzy měla objevit budova, jež bude vyhledávaným místem řady byznysových nomádů z okolí. Nejstarší a největší tuzemský coworking Impact Hub totiž spolu s inovačním centrem NWT právě sem přináší nový coworkingový objekt, který na pěti tisících metrech čtverečních nabídne prostor pro práci jednotlivců i firem.

Pandemická situace výrazně pozměnila fungování řady společností. Mnoho z nich zjistilo, že mít své zaměstnance mimo hlavní budovu může – alespoň ze strany zaměstnavatele – fungovat bez problému. Pro samotné pracovníky může být home office navíc příjemným zpestřením.

Pro některé se ovšem nepřetržitá práce z domu stává spíše utrpením. Proto začíná dávat smysl budování coworkingových míst i v menších městech, čehož jsou nové aktivity Impact Hubu ve Zlíně jasným důkazem. A takzvané Silo II Powered by Impact Hub, které vyroste v sousedství původního baťovského obilného sila, tomu může pomoci.

Půjde o sedmipatrovou budovu, jejíž podobu vytvořili architekti ze studia Semela Ateliers, kteří se snažili o návrh respektující původní architekturu města a zároveň se inspirovali konceptem Smart City. Z toho důvodu budova nabídne i třeba kontrastní fotovoltaické panely evokující markýzy, jež budou umístěny na fasádě ponechané v barvě betonu doplněné o cihlové detaily.

impacthub-zlin2

Foto: Impact Hub

Vizualizace plánovaného coworkingu Silo II Powered by Impact Hub ve Zlíně

impacthub-zlin3

Foto: Impact Hub

Výstavba coworkingu Silo II Powered by Impact Hub ve Zlíně

Vnitřní prostory pak nabídnou prostor pro práci i stovek lidí, kteří budou moci využít malých i velkých openspaců a zasedaček. První až šesté patro má být vyhrazeno pro čtyřicet kanceláří o velikosti 12 až 400 metrů čtverečních a nebudou chybět ani eventové prostory pro více než sto lidí. Součástí bude i kavárna a střešní terasa vhodná pro práci i večerní párty.

„Se společníky a kolegy z Hub Ventures jsme se do Zlína zakoukali a společný projekt nám přišel jako skvělá příležitost. Nyní, když se myšlenka už mění ve skutečnost, jsme přesvědčeni, že to je ten správný projekt pro období po covidu, kdy se vše bude znovu probouzet. Chceme tomu pomoci tak, jako to děláme už deset let v jiných městech, říká Zdeněk Rudolský, ředitel společnosti Hub Ventures, která je provozovatelem Impact Hubů v Česku.

Na vzniku nového coworkingového centra ve Zlíně se podílí i česká inovační a technologická firma NWT, která je investorem projektu a sídlí právě v bývalém baťovském silu. Spolupráce mezi Impact Hubem a NWT je podle jejich představitelů logickým krokem, vzhledem ke kladnému vztahu obou společností k inovacím.

A zatímco NWT má nové technologie, produkty a chytrá řešení v každodenním popisu práce, Impact Hub podporuje jejich rozvoj skrze své programy zaměřené na startupy a společensky prospěšné podniky. „Jakožto investoři projektu jsme hledali partnera, který by nám pomohl s vytvořením nového srdce města,“ uvádí Vít Štěpánek, ředitel efektivní divize ICT NWT, která projekt za NWT zastřešuje.

„Takového partnera, který přinese zajímavou podnikatelskou komunitu, napojení na další města a celý svět. Partnera, který pomůže realizovat spoustu zajímavých akcí. A také jsme chtěli, aby městu přinesl pozitivní dopad nejen ve smyslu podnikatelském, ale i společenském a environmentálním,“ dodává Štěpánek. Pilotní otevření nově vznikající budovy je naplánováno na konec prázdnin s tím, že plný provoz by měl být zahájen v říjnu letošního roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym