Gastronomická krasojízda v Praze. V únoru ji navštíví dva michelinští šéfkuchaři z Řecka a Anglie

Dva týdny uběhly jako voda a je tady čerstvá porce novinek z české gastronomické scény v podobě pravidelného newsletteru Deli.

zem-nahled

Foto: Andaz Prague

V restauraci Zem bude dva večery vařit michelinský šéfkuchař Mark Kempson

0Zobrazit komentáře

Druhá polovina února je bohatá především na vytříbené kulinářské zážitky. Do Prahy totiž zavítají hned dva šéfkuchaři ověnčení michelinskými hvězdami, jeden z Velké Británie a druhý z Řecka. Na jihu Moravy se bude konat komorní degustační večeře mezi řádky vína – a aby toho nebylo málo, v Dejvicích se otevřely dveře dlouho vyhlíženého podniku. Takže i když je venku šedivo a pošmourno, jedlých radostí je naštěstí spousta.

Každé dva týdny vám ukážeme tipy na zajímavé restaurace, bary i kavárny.

Newsletter Deli | Poslední vydání

Restaurace Zem a Kitchen W8

S otevřením hotelu Andaz přivítala Praha restauraci Zem, která je jeho důležitou součástí. Šéfkuchař Richard Bielik zde se svým týmem skládá avantgardní menu, které hravě spojuje českou tradiční kuchyni s asijskými vlivy. Již tento pátek a sobotu večer, 17. a 18. února, otěže ve zdejší kuchyni ale převezme michelinský šéfkuchař Mark Kempson, s nímž se Bielik zná osobně. Pracovali spolu totiž v Kempsonově restauraci Kitchen W8, která má michelinskou hvězdu od roku 2011.

Hosté tak budou moci v centru Prahy ochutnat prvotřídní britskou kulinařinu spárovanou s víny. „Mark připravil menu, které nese silný otisk moderní britské kuchyně. Je striktně sezónní a budou v něm mořské plody i zvěřina. Vína pak Jakub Havlovic, náš someliér, vybral veskrze česká – můžete se těšit například na 7 Řádků, Korába nebo Krásnou Horu. Tedy vína naturální, ale žádná divočina,“ doplňuje Lenka Fabian z pražského hotelu Andaz.

kempson

Foto: Mark Kempson

Mark Kempson šéfuje kuchyni londýsnké restaurace Kitchen W8

Mark Kempson ale není jediný kulinářský profík, který najde na pár dnů zázemí v jedné z pražských kuchyní. Milovníci nápaditých hodů budou moci ochutnat také desetichodové menu od řeckého kuchaře Thanose Feskose, který šéfuje kuchyni v athénské restauraci Delta. Ta v roce 2021 získala michelinské hvězdy hned dvě.

Pokud vás zajímá, kde si řecký šéfkuchař zavaří, podívejte se na celý newsletter Deli.