Gastronomie

lustr-savoy-nahled

Plastem nahradit křišťál. Výtvarnice Richterová vytvořila pro Café Savoy originální lustry z PET lahví

Výtvarnici Veroniku Richterovou už 20 let fascinují PET lahve. Tak moc, že se z nich stal hlavní zdroj její inspirace a tvorby.

sendrei-a-lesikar

Nehrajeme si na pinzetárnu. Dva přátelé v Dolních Kounicích rozjeli restauraci s pestrou minulostí

Jeden z nich obsluhoval afrického krále, druhý vedl vyhlášenou pražskou restauraci. Své zkušenosti letos přenesli na jih Moravy.

five-guys

Budou fronty i na Five Guys? Slavný americký fast food otevře v Praze už příští rok

Podle nového franšízanta je česká metropole jednou z hlavních destinací, na kterou se chce zaměřit. Dočkat se mají i Slováci.

q-burger-nahled

Burgery, sklo a levandule. V rodinné restauraci v Jablonci nad Nisou propojili gastronomii s řemeslem

Blíží se konec listopadu, který si můžete zpestřit čerstvým nášupem kvalitních gastronomických novinek v podobě newsletteru Deli.

kofola

Kofola se pouští do piva. Kupuje většinový podíl ve značkách Holba, Zubr a Litovel

„V Kofole jsme se naučili rozvíjet tradiční a lokální značky se silným příběhem,“ říká o vstupu do Pivovary CZ Group šéf nápojářské firmy.

whisky-macallan-1926

Vydražila se nejžádanější whisky světa. Nového majitele přišla na více než 60 milionů korun

Aukční svět má novou nejdražší whisky. O víkendu padl rekord, když se vydražila legendární whisky 1926 z palírny The Macallan.

filema-nahled

Pomalu, pomalu. Řecká kuchyně potřebuje svůj čas, říká Giannis Zavalianis z rodinné restaurace Filema

Za skvělou řeckou kuchyní nemusíte vystoupat na Olymp. Stačí, když vyšlápnete kopec v pražských Košířích, kde se nachází restaurace rodiny Zavalianisových.

ema-kelimek2

V populárních kavárnách Ema zruší papírové kelímky. Jen letos jsme jich vydali 300 tisíc, říká jejich šéf

Jednorázové nádobí je mnohým trnem v oku a zdá se, že lidem z kaváren Ema obzvlášť. Rozhodli se totiž, že s ním jednou provždy…

jidlovice-nahledStory

Chtěl trávit více času s rodinou. Otevřel si tak jídelnu, z níž se stal karlínský obědový fenomén

Po letech práce v gastronomii Jan Souček zjistil, že s rodinným životem je slučitelný jen svět obědů. Na ty jeho stojí nyní fronty takřka…

deli-lokal-nahled

Blíží se víkend ve znamení husích hodů. Kam vyrazit na tu nejlepší svatomartinskou hostinu?

Čerstvá porce kulinářských novinek v podobě newsletteru Deli je po dvou týdnech tady. Tentokrát je zaměřená na dlouho vyhlížený svátek.

poharek-nahled

Dobré jídlo a pití na jižní Moravě táhnou. Vinařský kraj zná nejlepší podniky letošního roku

Na jižní Moravu se dá vyrazit za spoustou zážitků. Lidé sem ale stále častěji jezdí za gastronomií. A jako suvenýr si pak přivezou třeba…

eminem_moms-spaghetti

Špagety tak, jak je miluje Eminem. Omáčku inspirovanou svým největším hitem nově i prodává

Známý rapper uvádí omáčku Mom's Spaghetti, která je inspirována jeho nejslavnějším hitem Lose Yourself – a ze které vaří těstoviny v Detroitu.

fiveguys-praha

Popeyes otevřelo své brány. Tady je dalších deset fast foodů, o kterých sníme a sbíhají se nám sliny

Burgery a kuřata, ale i palačinky, kafe nebo třeba donuty. CzechCrunch dal dohromady deset zahraničních fast foodů, které bychom v Česku uvítali.

popeyes-11Story

V Česku otevřela první restaurace řetězce Popeyes. Jak jsme se natrápili s jeho nejznámějším sendvičem?

V Praze dnes otevřel svou první pobočku další americký fastfrodový řetězec Popeyes. A my jsme si vyzkoušeli, jak se dělá tamní nejznámější sendvič.

musa-catering-nahled

Catering byl pro ni nejprve koníček. Dnes jsou mezi jejími klienty Rohlík, Apple či ČEZ

K vaření měla Zuzana Vencourová blízko vždy, až po mateřské se ale rozhodla, že se jím bude živit. Se svou firmou rychle zaujala i…