Kam za náloží kofeinu i něčím k snědku? V centru Prahy se roztáčí mlýnky stylových kaváren The Miners a Drip it

Pražská kavárna Drip it

Foto: CzechCrunch

Vítejte v našem digitálním Deli. Prohlédněte si vitrínu plnou delikates, ve které se najde pro každého něco. Uvidíte, že je z čeho vybírat, protože vody českého gastronomického rybníčku jsou plné inspirativních lidí, díky nimž se dějí věci. A my se s nimi potkáváme a vyzvídáme, co nám síly stačí, abychom vám to všechno mohli zprostředkovat. První díl našeho nového gastronomického newsletteru je tady. A rovnou v něm zamíříme do stylových pražských kaváren.

Chcete mít zajímavá doporučení, kam za nápaditou českou gastronomií vyrazit, hned po ruce? Přihlaste se k odběru newsletteru Deli na této adrese a nechte se zásobovat chutnými tipy.

***

The Miners

Do portfolia Oldřicha Valty a Egora Kolpakova přibyl další veřejnosti přístupný přírůstek, tentokrát na Starém Městě v Železné ulici. Centrum Prahy přesně tohle potřebuje a my jsme rádi, že se začíná „zabydlovat“ podniky pro místní. A i když Egor říká, že je nová kavárna The Miners malá, víme, že toho má hodně co nabídnout. Do 30. listopadu si tu dáte 1 + 1 kávu zdarma.

theminers1

Kavárna The Miners

Foto: The Miners

Drip it

Petrská čtvrť přivítala zkraje listopadu novou kavárnu, která se vymyká tím, že vám tady připraví kávu s sebou. Jenom s sebou. Majitelům Drip it totiž připadala interakce se zákazníky přes e-shop opuštěná, a tak se rozhodli přidružit k byznysu i místo setkávání. A to rozhodně kvitujeme! Takže vlastní kelímky do ruky, ať jsme eco friendly, a jde se pro kafe.

dripit1

Kavárna Drip it

Foto: CzechCrunch

***

(Gastro) fact

Antonín Suchánek, zakladatel Champagnier:
Trh se šampaňským zažívá těžké časy. Po propuknutí pandemie nastal cca 30% pokles v konzumaci, kvůli čemuž výrobci šampaňského snížili produkci. Jenže pak se rozpily velké trhy jako Amerika a Francie a výsledkem je, že současné zásoby šampaňského rychle docházejí. Francouzi přerušují dodávky, takže se zdá, že na Vánoce nebude co kupovat. Jestli tedy chcete přivítat nový rok s nějakými sofistikovanými bublinami, je nejvyšší čas se zásobit. Navíc vzhledem k velmi špatné sklizni lze v mnohých případech očekávat i rapidní růst cen.

***

Pokud se vám newsletter Deli líbil a chcete, aby další zajímavé gastro novinky a tipy, které vám budeme servírovat co čtrnáct dnů, neunikly ani vašim známým, budeme rádi, když ho s nimi budete sdílet.

Pokračování nového newsletteru Deli si můžete přečíst zde.

V Gastru

Grafomanka, která má pořád hlad a v těle jí místo krve koluje ramen a káva černá jako bezměsíčná noc. Vyzná se ale také v realitách, miluje Japonsko, Blade Runnera a Nabokova.