Místo Vinografu otevřel Bublinu. Horešovský si pro svůj nový šumivý podnik vybral rodné Černošice

Šumivá vína a kuchyně Středomoří, která se pod taktovkou sardinského kuchaře setkává i s chutěmi Blízkého východu. Taková je nová černošická Bublina.

bublina-nahled

Foto: Bublina

Jan Horešovský a Kateřina Věra Holna

0Zobrazit komentáře

Po dvou týdnech je tady čerstvé vydání gastronomického newsletteru Deli, které tentokrát míří i za hranice Prahy, konkrétně do Černošic a do Brna. V prvním zmíněném městě se objevil podařený koncept spojující kuchyni Středomoří s šumivými víny, v jihomoravské metropoli pak bistro, které láká na poctivé snídaně a obědy. Nudit se nebudou ale ani Pražané, zejména pokud vyrazí na oblíbený Festival ambasád.

Bublina

Jméno Jan Horešovský je na české gastronomické scéně dobře známé ve spojitosti s vinnými bary pod značkou Vinograf, kterou před lety založil. Jenže v loňském roce došlo ke změně, Horešovský z Vinografu vystoupil a začal budovat nový koncept, jehož cílem je lidem přinést kuchyni v lehkém bistro stylu ve spojení s šumivým vínem, ale i pivem. A tak vznikla Bublina.

„Myšlenka Bubliny vznikla v roce 2022 v souvislosti s nabídkou developera Paláce Dunaj na Národní třídě v Praze. Toto prémiové místo bylo ideální pro náš záměr postavit champagne bar. Projekt se nakonec nerealizoval, a protože došlo i k dalším změnám a k mému odchodu z Vinografu včetně celého týmu profesionálů, vypracovali jsme zcela nový adaptabilní koncept,“ přibližuje Horešovský.

bublina-1

Foto: Bublina

Tým Bubliny Černošice

Jako rodák z Černošic pak dlouho čekal na příležitost a uvolnění místa na rohu Táborské a Dobřichovické ulice, což se loni stalo. „Černošice včetně širšího okolí jsou v segmentu vyšší gastronomie naprosto nedostatečně vybavené a je to velká příležitost realizovat projekt vhodný pro zdejší náročnou klientelu,“ dodává, jak se stalo, že první vlaštovka Bubliny se objevila právě ve městě nedaleko Prahy.

V první Bublině, za jejímž konceptem stojí kromě Jana Horešovského také Kateřina Věra Holna, si můžete dopřát jídlo ve středomořském duchu, které vzniká ve spolupráci se sardinským kuchařem Gianfrancem Coizzou – v jeho stylu vaření dominují italské, řecké a španělské chutě, zároveň se ale nebojí ani exotičtějších prvků s inspirací v severní Africe a na Blízkém východě. Na zapití je pak na výběr z nepřeberné nabídky skvělých vín.

„Jednou z výhod restaurace včetně velké zahrádky je pozice v bezprostřední blízkosti plochy, kde probíhají různé trhy a aktivity a kde se chceme angažovat pro nové eventy i navazovat na naše tradiční festivaly Riesling rocks, Fašank a podobně. V tomto se moc těšíme na spolupráci s dalšími subjekty, které v Černošicích působí a provozují zde zajímavé kulturní aktivity,“ uzavírá Jan Horešovský.

Kam vyrazit v Praze již tento víkend a kde v Brně na skvělou snídani? O tom se dočtete v novém vydání newsletteru Deli.