Šéf chutí. Britský gastrostartup hledá osobu, která bude placena za cestování po světě a ochutnávání nových jídel

Filip HouskaFilip Houska

travel-eat
0Zobrazit komentáře

Ochutnávání lokální gastronomie patří k nejlepším zážitkům během cestování. Díky rozmanitosti kuchyní v různých koutech světa mohou lidé nejen poznat a poprvé ochutnat specifickou směsici jejich chutí, ale také se nabízenými pokrmy inspirovat a přenést jejich variace do svých rodných zemí. Mnozí v tomto přístupu mohou vidět i konkurenční výhodu, pokud například vedou vlastní restauraci a chtějí svým zákazníkům nabídnout něco, k čemu by se jen stěží dostávali.

Na této vizi postupně staví část svého byznysu i britský startup Vibrant Vegan, který lidem nabízí možnost si předplatit konkrétní balíček veganských pokrmů s doručením domů. A aby svá jídla mohl obohacovat o nové chutě, rozhodl se, že bude do svých řad hledat člena, jehož pracovní náplň by spočívala v cestování po světě a ochutnávání nových ingrediencí. Dokonce k tomu vypsal i regulérní inzerát s názvem Director of Taste (volně přeloženo jako Šéf chutí).

vibrant-vegan

Osobě, která bude pro tuto ne příliš tradiční pozici vybrána, má být vyplácena roční mzda ve výši 50 tisíc liber (v přepočtu 1,5 milionu korun), přičemž veškeré náklady na dopravu, ubytování a ochutnávání nových, exotických ingrediencí bude platit samotná firma. Cílem „šéfa chutí“ pak bude reportování o všech surovinách a pokrmech, které ochutnal, a následná konzultace, jak by se jednotlivé prvky daly použít do stávajících či nových pokrmů.

„Na světě jsou stovky ingrediencí a receptů, které ještě nebyly prezentovány britským zákazníkům. Proto doufáme, že náš nový zaměstnanec bude schopen doručovat nové inspirace, které budeme servírovat v našich veganských balíčcích,“ komentuje Iain Burke-Hamilton, zakladetel Vibrant Vegan.

Zní to tedy jako ideální práce pro ty, kterým nevadí být alespoň čtyři měsíce v roce mimo svůj domov a fascinuje je poznávat země jako Indie, Čína, Turecko, Chile, Mexiko nebo Japonsko z hlediska tamních gastronomií. Má to však ale jeden háček.

vegan

Na pozici, která má mimo jiné obnášet i sjednávání partnerství s tamními podniky, se může dostat pouze osoba s více jako tříletými zkušenostmi na gastronomickém poli (nebo šéfkuchař). Dále se musí ztotožnit i se samotnou filozofií Vibrant Vegan, která je založena jen na veganských pokrmech a netoleruje přísun surovin živočišného původu. A v neposlední řadě: ačkoliv Vibrant Vegan nespecifikuje národnost, s velkou pravděpodobností bude preferovat Brity.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym