Čeští LemonyApps vydávají motivační iOS appku Promishare. Jak vznikala a co bude umět?

LemonyApps-team-4
0Zobrazit komentáře

Chcete se naučit vařit, zhubnout nebo uspořádat akci, ale nemůžete se k tomu donutit? Aplikace Promishare, za kterou stojí český tříčlenný tým LemonyApps ve složení Jan Kulda, František Szabó a Karel Borkovec, by vám to mohla usnadnit.

Jejím hlavním principem je vytvoření slibu, jeho zveřejnění na sociálních sítích a následná aktualizace stavu. Díky tomu, že je slib zveřejněn na sociální sítě vznikne veřejný závazek, který následně k jeho samotnému dodržení motivuje. Vyzpovídala jsem tvůrce aplikace, aby nám k ní prozradili něco více.

Ahoj, jak Promishare funguje?

Aplikace v podstatě využívá psychologickou hru mezi uživatelem a jeho publikem (rodinou, přáteli a blízkým okolím). Působí jako nástroj k dodržování slibů a díky tomu je mnohem větší šance, že budou splněny. Věříme, že mnoha uživatelům pomůže změnit život.

Jak vás napadlo aplikaci vytvořit?

Myšlenka vychází z 2. pilíře světového bestselleru Zbraně vlivu, populárního psychologa Roberta Cialdiniho (který nás dokonce retweetnul na svém profilu). Také jsme si v okolí všímali rostoucí tendence přátel a známých, napsat své cíle nebo sliby veřejně a uplést na sebe veřejný motivační bič.

LemonyApps-team-1

LemonyApps aneb František Szabó, Jan Kulda a Karel Borkovec

Ok, jak se tedy aplikace používá?

Aplikace je co se týče ovládání a UX navržena maximálně jednoduše. Nabízí možnost vložení a listování ve vlastních slibech a evidenci podpory přátel ze sociálních sítí. Nedílnou součástí je také karma uživatele a motivační notifikace. Notifikace uživateli připomene, aby se do aplikace přihlásil a potvrdil, zda slib dodržuje nebo ne. Chceme, aby naše aplikace byly hravé a lidé se při jejich používání bavili.

Promishare zatím vyvíjíte pro iOS. Bude například i Android verze?

O Android verzi přemýšlíme, ale přesný termín vydání zatím bohužel nemáme.

Jak je to s konkurencí?

Konkurentů je několik z oblasti motivace a určování cílů a dosahování nových návyků. Nicméně aplikace specializovaná pouze na veřejné závazky s podobným konceptem na Appstoru zatím chybí. To se tento měsíc změní.

432361_310803062313768_225719648_n

Přečtěte si takéJán Ilavský: úspěšný herní vývojář z PrahyJán Ilavský: úspěšný herní vývojář z Prahy

Jedná se o vaši prvotinu. Berete to i vzhledem k obrovské konkurenci (teď myšleno obecně), která na AppStore panuje, spíše jako takový pokus k vydání své první aplikace a otestování trhu? Nebo máte nějaké větší ambice?

Není to pokus, spíše si chceme udělat dobré jméno a povědomí na trhu krásnou a funkční aplikací. Chceme se zaměřit na motivační aplikace a aplikace na téma zdraví a zdravý životní styl (nový healthkit). A zároveň tím jak píšeš, testujeme i náš budoucí trh.

LemonyApps-team-3

Aplikace Promishare…

Jaké plány máte s appkou do budoucna?

S aplikací máme určitou vizi, ale hodně nás bude zajímat zpětná vazba uživatelů. Jinak se chceme zaměřit hlavně na globální růst aplikace.

(Otázka od Michala a Robina) Jak probíhal vývoj? Je aplikace nativní nebo používá nějaké „multikáry“? :)

Aplikace je kompletně nativní, Objective-C + Cocoa Touch.

Největší perlička z vývoje?

Jako největší perličku bych uvedl, že náš vynikající grafik využívá pouze Windows zařízení (notebook HP a Nokia Lumia). Snažili jsme se ho přeorientovat na Apple (dali jsme mu iPhone, iPad a Mac), ale bezúspěšně.

Promishare jinak bude na Appstore zdarma dostupná od 10.7. Při stažení první den, bude také kompletně bez reklam…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Promishare…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym