Profily na Facebooku se dočkaly nejzásadnějšího redesignu a rozšíření za několik posledních let

fb
0Zobrazit komentáře

Facebook se zásadní změnou profilů dlouho otálel – především kvůli tomu, že si tak podstatnou část stále každý den kumulativně prohlédnou uživatelé více než 4miliardkrát. Časy se ale mění a s ním i podoba Facebooku včetně profilů, jejichž změnu první uživatelé zaznamenali již v létě tohoto roku. Nový design by se měl zobrazovat určitému počtu uživatelů iPhone verze aplikace v Kalifornii a Anglii, později v tomto roce se rozšíří i na další regiony. To ale není vše!

Největší sociální síť by chtěla, aby byli uživatelé se svými profily trochu kreativnější a proto kromě redesignu zavádí několik funkčních novinek. Místo profilové fotky bude nyní možné zobrazovat také 7 sekundový loop videa a pokročile upravovat vlastní profilové fotky – tato funkce přichází na základě úspěchu přebarvování profilovek za účelem podpory gayů a lesbiček.

Screen Shot 2015-09-30 at 01.53.18

Přečtěte si takéTwitter chystá nový produkt, který by mohl kompletně obrátit způsob, jakým fungujeTwitter chystá nový produkt, který by mohl kompletně obrátit způsob, jakým funguje

Pokročilé funkce dostala i část nastavení, ve které si lze nyní do detailu určit, co ostatní uvidí a co ne. Nově lze vybrat až 5 přednostně zobrazených fotografií nebo jednořádkový popis svojí osoby, podobně jako na firemních a fanouškovských stránkách, informuje Facebook.

Zpět k designu. Nejzásadnější změnou na první pohled je asi zvětšení a posun profilové fotky na střed a zvýraznění informací, které rozšířily nové zmiňované funkce. Další změny budou zajisté následovat, hned poté, co se je podaří Facebooku efektivně otestovat. Jak je totiž známo, přicházejí k jednotlivým uživatelům postupně.

03-Featured-Photos_CY_Final
02_Temporary-Profile-Pic_Vacation
01-Video_GIFS_Final_Opt3_Large-2

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym