Na Spotify se valí další problém. Tentokrát jde o žalobu ve výši 150 milionů dolarů

spotify
0Zobrazit komentáře

Spotify je stále nejrozšířenější hudební streaming služba na světě, které dýchá na záda hned několik konkurentů, v čele s Apple Music a zároveň umělci, kteří se snaží dostat ze společnosti co největší podíl na jejích příjmech. A nejen to, Spotify se zároveň docela často dostává do křížku se soudy za všemožné nesmyslné, i docela podstatné věci.

Muzikant David Lowery proti dnes již ohromné severské společnosti vznesl žalobu o 150 milionů dolarů za ilegální distribuci několika svých hudebních nahrávek. Lowery není žádným mainstreamovým umělcem a u nás ho zná pravděpodobně málokdo, nicméně i tak se mu musí jedno nechat – cílená reprodukce nebo distribuce jakýchkoliv nahrávek bez patřičného povolení by se do seznamu skladeb opravdu dostat neměla.

aircall

Přečtěte si takéS touhle službou si založíte za pár minut číslo pro telefonní podporu ve 40 zemíchS touhle službou si založíte za pár minut číslo pro telefonní podporu ve 40 zemích

Podle Davida si Spotify dovolilo takto reprodukovat nebo přímo zveřejnit minimálně 3 nahrávky, které nazpíval společně se svojí skupinou Cracker, informuje Billboard.  Není to ale poprvé, co by bylo Spotify v podobných problémech. V minulosti se muselo finančně vypořádat s Ministry of Sound kvůli své neschopnosti smazat uživateli vytvořené playlisty, které napodobovaly seznam skladeb na jejich albech, nebo s Victory Records kvůli nízkým poplatkům směrem k umělcům.

A vůbec je u Spotify obecný problém v tom, že nikde úplně přesně nedokáže zaznamenávat a zobrazit vyplacené poplatky umělcům – kvůli tomu momentálně startup spolupracuje s mezinárodní asociací NMPA kvůli vytvoření jednotného administrativního systému, který by tyto problémy mohl odbourat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym