Ehang 184: autonomní dron, který vás přepraví do libovolné destinace

Michal PtáčekMichal Ptáček

ehang6
0Zobrazit komentáře

Neuplyne prakticky týden, aby nebyl světu představen nový létající dron, často s ambicemi způsobit totální revoluci v dopravě. Ve většině případů se však zatím jedná o menší zařízení na dálkové ovládání, či drony, které mají za cíl přepravovat zboží (jako například v případě Amazonu).

Nový projekt/dron s názvem Ehang 184 vznikající v Číně, však rozhodně do této kategorie patřit nebude, jelikož jeho ambice jsou mnohem větší.

Hlavní funkcí Ehang 184 je totiž přeprava osob na krátké a středně dlouhé vzdálenosti, díky čemuž by tento stroj mohl v budoucnu nahradit klasické helikoptéry. Parametry pro to má na začátek rozhodně zajímavé. Ehang 184 je totiž kompletně poháněn elektřinou, váží 199kg a ve vzduchu by měl při rychlosti 96 km/h vydržet přibližně 23 minut (doba nabíjení se bude pohybovat mezi 2 až 4 hodinami).

d-h

Přečtěte si takéRefold: stylový a mobilní „standing desk“ z kartonuRefold: stylový a mobilní „standing desk“ z kartonu

Nejzajímavější na celém projektu je ovšem fakt, že Ehang 184, který je z důvodu bezpečnosti neustále online napojen na operační středisko, je plně autonomní. V praxi to znamená, že pasažér pouze zadá destinaci, do které se chce dostat a dron ho do ní následně automaticky přepraví.

A cena? Zájemci si podle tvůrců budou muset přichystat přibližně 300 tisíc dolarů.

ehang5

ehang-1

ehang7

dron-20

ehang-2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym