Elon Musk získal důležitého partnera pro svůj revoluční přepravní projekt Hyperloop

Michal BenatzkyMichal Benatzky

hyperloop5
0Zobrazit komentáře

Vize přepravy budoucnosti podle Elona Muska se i přes mnohé pesimistické názory stále přibližuje realitě. Společnost SpaceX totiž v úterý oznámila, že navázala partnerství se stavební firmou Aecom, která bude pomáhat s výstavbou testovací trati o délce jedné míle. Zkušební dráha vyroste v blízkosti ústředí firmy SpaceX v kalifornském Hawthorne.

rezab

Přečtěte si takéJan Řežáb ze Socialbakers se dostal do evropského seznamu 30 pod 30 magazínu ForbesJan Řežáb ze Socialbakers se dostal do evropského seznamu 30 pod 30 magazínu Forbes

Ačkoliv je Aecom jedna z největších stavebních firem světa, má před sebou nelehký úkol. Trať pro tento vysokorychlostní transportní systém totiž ještě nikde na světě v reálné podobě nestojí. Elon Musk je tak i v tomto případě průkopníkem, který se vydává na dosud neprobádanou půdu.

hyperloop1

I když cena stavby zůstane pravděpodobně tajemstvím, pověřená stavební firma alespoň o celém projektu prozradila několik detailů. Víme tak například, že vakuově utěsněný ocelový tubus bude mít průměr 1,8 metrů a bude umístěn nad zemí, informuje server The Verge.

V případě Aecomu se však nejedná o první zkušenost s projektem Hyperloop. Firma už totiž v současné době pomáhá s konstrukcí podobné testovací trati společnosti Hyperloop Transportation Technologies, která se do závodu o první funkční prototyp zapojila také.

S konceptem Hyperloop přišel jako první v roce 2013 právě slavný podnikatel Elon Musk, který projekt představil s vizí, podle které by 570 km dlouhá cesta z Los Angeles do San Francisca trvala zhruba půl hodiny. Přetlakové kapsle by totiž podtlakovými tubusy mohly cestovat až rychlostí 1220 km/h. S touto hodnotou se však počítá pouze pro náklad, lidé by tak měli cestovat třikrát až čtyřikrát pomaleji.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym