Online směnárna TransferWise se s novou investicí zařadila mezi miliardové startupy

transferwise
0Zobrazit komentáře

Takřka šest let fungování a start z jedné z nejzajímavějších metropolí pro startupy – z Londýna v Anglii, to je pozadí startupu TransferWise, který slouží k okamžitým online převodům měn a ušetření na poplatcích za převody peněz přímo v rámci bankovních institucí. Ten nyní získal další investici ve výši 26 milionů dolarů, tedy přes 629,5 milionů korun.

To ho s celkovou vybranou částkou 117 milionů dolarů a valuací 1,1 miliardy posunuje konečně na hranici tzv. „unicornů“, tedy startupů s vyšší než miliardovou hodnotou. Spoluzakladatelé Taavet Hinrikus a Kristo Kaarmann si nicméně s nějakou valuací nedělají starosti, je to pro ně podle vlastních slov pouze jakýsi postranní benefit a nevyjadřuje to takřka nic o tom, jak se firmě ve skutečnosti vede.

tesla

Přečtěte si takéTesla bude podle Elona Muska už brzy vyrábět milion elektroaut ročněTesla bude podle Elona Muska už brzy vyrábět milion elektroaut ročně

TransferWise nyní funguje se svými kancelářemi mimo UK i v USA a centru Evropy, kde celkově zaměstnává na 600 lidí, z nichž více než 500 funguje pouze v marketingovém týmu a v týmu zákaznické podpory, informuje TechCrunch.

V našich končinách na podobném principu funguje například nedávno spuštěný RoklenFX nebo původně polské Valuto.com. TransferWise lze ovšem z ČR využívat díky implementaci české měny taktéž, v případě firem pak jde proces automatizovat a dostat se na lepší směnný kurz začínající již na 0,5 % z transakce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym