Twitter investoval 70 milionů dolarů do populární hudební služby SoundCloud

Filip HouskaFilip Houska

soundcloud_app_1
0Zobrazit komentáře

Před dvěma lety se v ústředí společnosti Twitter hovořilo o akvizici hudební streamovací služby SoundCloud. Tvůrci populární mikroblogovací sítě však nakonec od vyjednávání odstoupili, ovšem nyní se karta částečně obrací. Twitter započal investiční kolo a upadajícímu SoundCloudu poskytl 70 milionů dolarů. Informoval o tom server Recode.

Podle zdrojů obeznámených s touto skutečností se však nejedná o jedinou investici. Odhaduje se, že na konci investičního kola by měl Twitter investovat okolo 100 milionů dolarů a stanovit tak hodnotu SoundCloudu na 700 milionů. I když výkonný ředitel Twitteru Jack Dorsey odmítl situaci blíže komentovat, potvrdil, že nyní mají v SoundCloudu svůj podíl. To bylo potvrzeno i ze strany německé hudební společnosti.

kosikweb

Přečtěte si takéRozvozová služba Kosik.cz míří mimo Prahu a nabídne rozvoz již za 3 hodiny od objednáníRozvozová služba Kosik.cz míří mimo Prahu a nabídne rozvoz již za 3 hodiny od objednání

Zdali se investování ze strany kalifornské společnosti bude jevit jako správný strategický krok je otázkou času, avšak dávalo by smysl. Twitter se v poslední době potýká s problémy ohledně růstu své uživatelské základny a integrace s německým SoundCloudem by tyto potíže mohla řešit. Navíc také není tajemstvím, že chtěl Twitter do své platformy dostat hudební obsah.

Těžit by z toho mohl i SoundCloud, jenž by měl vhodné podmínky propagovat svůj nově představený předplatitelský plán s názvem SoundCloud Go.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym