Nintendo díky návratu Pokémonů za 2 dny zvýšilo svoji hodnotu o 7 miliard dolarů

Pokemon Go hands on
0Zobrazit komentáře

Dnes již, dá se říct, legendární herní společnost, Nintendo, která vznikla v září roku 1889 v japonském Kjótu se od přelomu let 2010 a 2011 potýkala s mnoha problémy, které její pozici na trhu oslabily a s tím i postupně snižovaly cenu akcií. Nintendo se tak dostalo z takřka 45 miliardové valuace, která by se dala srovnat s nejhodnotnějšími startupy, až na méně než 15 miliard.

Od hracích karet, přes pecky jako Mario, Donkey Kong nebo konzole Gameboy a Nintento Wii, se firma dostala do fáze, kdy chtěla na trh přinést něco, co by jí opět vystřelilo k výšinám. Oprášila tak sen všech, dnes již odrostlých, sběratelů kartiček a hráčů legendárních Pokémonů a před 2 dny oficiálně vydala online mobilní hru Pokémon Go.

avast-prague-hq-main

Přečtěte si takéČeský Avast kupuje za 1,3 miliardy dolarů konkurenční AVGČeský Avast kupuje za 1,3 miliardy dolarů konkurenční AVG

Na tom by možná nebylo nic tak zvláštního, kdyby se taková věc nedostala mezi lidi tak rychle, že servery během prvních 24 hodin absolutně nestíhaly nápor dychtivých hráčů a kdyby díky viralitě nezískalo za tak krátkou dobu Nintendo takřka 7 miliard dolarů na své hodnotě, která vystřelila z 20 na 27 miliard, informuje Bloomberg.

pokemongo

Pokémon GO

Růst je navíc omezený tím, že hra na různých trzích vychází postupně a na těch menších je ještě mírně omezená počtem lokalit, kde lze pokémony hledat. V reálném prostředí je totiž hledáte podle lokací, kde by měli být umístěni a na první pohled „reálně“ se je snažíte chytit a sesbírat jich co největší množství.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym