Další setkání Backendisti.cz pro nadšence do serverových technologií se blíží

Jiří SvobodaJiří Svoboda

Kanceláře STRV v pražském Karlíně

0Zobrazit komentáře

V Česku až do nedávna chyběla organizovaná setkání pro zájemce o backendové, cloudové a serverové technologie. To se v červnu rozhodl změnit projekt Backendisti.cz, který je výsledkem společného úsilí startupů Twisto, fnx.io a ROI Hunter. Jejich debutová akce slavila velký úspěch a tak se rozhodli uspořádat ve stejném duchu i pokračování, které stejně jako poprvé nabídne zkušenosti a rady zajímavých hostů.

Hlavní program se bude skládat  ze dvou přednášek. Prvním řečníkem bude Jerry Jalava, finský renomovaný vývojář, který má zkušenosti s mnoha technologiemi a programovacími jazyky jak na pozicích zaměstnaneckých tak jako podnikatel.

gamee-on-the-go

Přečtěte si takéČeská platforma Gamee se stává hlavním dodavatelem her pro chatovací appku TelegramČeská platforma Gamee se stává hlavním dodavatelem her pro chatovací appku Telegram

V poslední době se zaměřuje na budování mobilních beckendů v Google Cloud Platform, kterého se bude jeho povídání primárně držet. Základní výhodou této platformy je fakt, že není třeba přemýšlet nad tím, na jaké serverové architektuře backend poběží.

„Přednáška bude plná tipů a zkušeností s produkčním prostředím, protože je rozdíl si něco v Google Cloud Platform zkoušet a něco v něm několik let provozovat“, říká Jan Husták z STRV, které poskytlo prostory pro tuto akci.

Druhou částí provede Miroslav Holec, který pro změnu pracuje s platformou Microsoft Azur. Ta v zásadě slouží k podobným úkonům jako jeho konkurent od Googlu, avšak samotná přednáška se zaměří především na monitoring aplikací s nástroji, které Microsoft nabízí. Dozvíte se tak například, jak odhalit chyby ve své aplikaci či vylepšit optimalizaci tak, aby nebylo třeba utrácet další peníze.

Backendisti #2 se uskuteční 24. října od 18:00 hodin v prostorách pražského sídla STRV (Rohanské nábřeží 678/23, 18600 Praha). Vstup je zdarma, avšak je potřeba se zaregistrovat na webu Eventbride. Odkaz na facebookovou událost naleznete zde. Akce bude kompletně vedena v angličtině, tak aby si ji užili i zahraniční návštěvníci.

backendisti
img_7106

Foto z prvního setkání Backendisti.cz, které proběhlo ve smíchovském Node5

img_7040

Diskuze (0)

Novinka

Anonym