Apple odhalí své nové produkty již 5. června

Filip HouskaFilip Houska

wwdc17_x1
0Zobrazit komentáře

Šestý měsíc v roce bývá pro Apple, respektive pro technologický svět a širokou veřejnost, zpravidla obdobím, kdy se odehrává velká vývojářská konference známá jako WWDC (Worldwide Developer Conference), která je především místem pro představování nových jablečných produktů. Jinak tomu pochopitelně nebude ani tento rok.

Letošní WWDC bude probíhat od 5. do 9. června a podle všeho budou odhaleny zásadní aktualizace většiny (ne-li všech) operačních systémů. Je téměř stoprocentní, že obměnami projde mobilní iOS (pravděpodobně iOS 11) a desktopový macOS. Také se očekávají novinky na straně televizního systému tvOS a watchOS, na kterém běží Apple Watch.

spacenation_1

Přečtěte si takéVítěz této kosmické tréninkové hry může letět zdarma do vesmíruVítěz této kosmické tréninkové hry může letět zdarma do vesmíru

Je zatím ve hvězdách, zdali se pod střechou McEnery Convention Center v kalifornském San Jose, což je poněkud netradiční místo k hostování WWDC (typický byl od roku 2002 sanfranciský Moscone Center, který je nyní rekonstruován), odehraje něco klíčového na poli hardwaru. Vše však nasvědčuje tomu, že nikoliv.

wwdc_convention

San Jose McEnery Convention Center bylo tradiční místo pro WWDC od roku 1988 do roku 2002.

Apple si totiž své hardwarové trumfy zpravidla schovává na březnové či zářijové eventy, a právě na září se očekává příchod nového iPhonu, který má oslavovat desáté výročí tohoto ikonického smartphonu. Letos by mimo jiné měly být představeny i aktualizované iPady.

Foto: Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym