Česká aplikace na správu financí Wallet překonala 1,5 milionu stažení a chystá verzi pro podnikatele

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Finance jsou bezpochyby jednou z hlavních věcí v životě, kterou je dobré míti pod kontrolou a naštěstí s tím v dnešní době mohou pomoci nejrůznější vychytávky. Mobilní aplikace Wallet od českého studia BudgetBakers přesně k tomu účelu slouží, navíc rychle roste a chystá velké inovace.

Aplikace na správu financí Wallet začala vznikat už v roce 2011 jako programátorských projekt Jana Mullera (foto nahoře), který se postupně rozrostl do plnohodnotného byznysu dnes zaměstnávajícího patnáctičlenný tým, včetně současného CEO Michala Kratochvíla, který figuroval i ve smíchovském StartupYardu a Accenture. Za šest let své existence také získal nemalé investice, první v řádech několika stovek tisíc na konci roku 2014 pod pražským Startup Yardem, druhou na jaře 2016, jejíž výše činila už 7,8 milionu korun.

Bringr Posílejte Doručujte. Společně.

Přečtěte si takéČeský startup Bringr umožňuje posílání a doručování balíčků přímo mezi jeho uživateliČeský startup Bringr umožňuje posílání a doručování balíčků přímo mezi jeho uživateli

Wallet se vyznačuje především bohatou škálou funkcí, mezi které patří krom klasického zapisování příjmů a výdajů i správa dluhů, záruk či nákupních seznamů. Vše je navíc okořeněno rozpočty, plánovanými výdaji a podrobnými statistikami, zobrazeny v nejrůznějších grafech a tabulkách. Veškeré transakce lze navíc rozdělit pomocí kategorií ve třech úrovních a tagů, což ve finále umožňuje i zjištění takových detailů, jako kolik činí útrata za capuccino a kolik za espresso nebo zda to byla útrata na dovolené či v práci.

walletriple

Propojení s bankami a sdílené účty

Nechybí ani možnost vytvořit sdílenou “peněženku”, která je poměrně dobrou vychytávku pro rodiny. Od listopadu minulého roku je v provozu i napojení na 4000 bank po celém světě, což do jisté míry automatizuje proces zapisování výdajů, neb s odečtením částky z účtu se odečte i v aplikaci a přidá se do příslušné kategorie. Zapojeny jsou i téměř všechny významné banky operující v Česku, kromě například stále populárnější AirBank.

V duchu velkého detailu bude i další vývoj platformy. Již během dvou týdnů by měl podle tvůrců appky přijít update, který rozšíří funkcionalitu rozpočtů. Bude tak možné vidět i trend a vývoj, v případě plánovaných plateb se aplikace v den jejího uskutečnění zeptá , zda se jedná o správnou částku a nabídne její korekci. V horizontu jednoho měsíce by mělo dojít i na chytrou funkci, která na základě geolokace nabídne zápis výdaje do příslušné kategorie.

wallet4

V přípravě je i verze pro podnikatele

Ve strategickém plánu BudgetBakers na příští tři roky je i vytvoření samostatné aplikace, která by měla sloužit zejména potřebám podnikatelů a firem. Krom funkcí které nabízí Wallet doposud tak půjde zejména o účetní agendu.

Konkurenční Spendee, které shodu náhod má také kořeny v Česku, konkrétně ve studiu Cleevio, soupeří s Wallet o celosvětovou vedoucí pozici ve svém segmentu. Obě dvě aplikace v zásadě slouží ke stejnému účelu, avšak Spendee sází na větší jednoduchost s menším množstvím funkcí a je otázkou, která z variant je více vyhovující:

“Podrobnost Walletu může a nemusí být zbytečná. Existují uživatelé, kteří detail chtějí, stejně tak existuj uživatelé, pro které je zbytečný. Podle nás se nedá úplně říct, která z těchto skupin je větší,” obhajuje komplexnost Wallet Marketing Director Budget Bakers Tomáš Zdražil.

walletriple2

Tato slova potvrzují i čísla o počtu stažení, která o obou soupeřů činí 1,5 milionu, přičemž ale hlavní oporou Wallet jsou uživatelé Android platformy. Zdražil přiznává, že iOS aplikace je hlavním nedostatkem projektu ─ v důsledku primární orientace na Android i pozdějších personálních problémů byla iOS verze nespolehlivá a chyběly v ní některé funkce, zhruba od konce roku 2016 se však pracuje na jejím zlepšení a během dvou měsíců by mělo dojít k úplnému dorovnání.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym