Finský výrobce telefonů Nokia plánuje na trh znovu vrátit legendární Nokii 3310

Nokia20_2
0Zobrazit komentáře

Na blížící se konferenci Mobile World Congress v Barceloně, která se uskuteční již na konci února, se ukáže hned několik zajímavých novinek. Mimo novodobých společností zaměřených na mobilní odvětví se totiž objeví i stará známá Nokia z Finska, která zažila hned několik pádů a nyní patří do rukou čínského Foxconnu, kam ji za 8,4 miliard dolarů prodal Microsoft.

Nokii se nedávno podařilo vydat novinku s názvem Nokia 6, která se vyprodala na čínském trhu za několik prvních minut po uvolnění do prodeje. Právě Nokia 6 by se měla v rámci konference představit ve své specifikaci pro celosvětový trh, společně s 3 dalšími zařízeními, mezi kterými bude Nokia 5 a Nokia 3 – jak už názvy napovídají, Nokia 3 bude specifikací nejslabší.

uberelevate

Přečtěte si takéDo Uberu přichází expert na letectví z NASA, který bude pracovat na vývoji létajících autDo Uberu přichází expert na letectví z NASA, který bude pracovat na vývoji létajících aut

Na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního, kdyby tím posledním modelem nebylo obnovení dnes již legendární Nokie 3310. Ta se poprvé objevila v roce 2000 a vydobila si jméno jednoho z nejodolnějších a nejdéle držících telefonů. Nokia chystá pro klasickou 3310 vlastní, dosud nespecifikovanou, modernizaci, s tím, že chce cenu držet na příjemných 59 eurech, tedy necelých 1600 korunách, informuje VentureBeat.

Nokia 3310 mobile phone, 2000.

Pro porovnání, původní Nokia 3310

Pro spoustu fanoušků a především pak původních majitelů to bude určitě hezká nostalgická vzpomínka, takže Nokie spíše než na reálné využití „v provozu“, sází na sběratelskou hodnotu. Jaké budou ovšem přesné změny oproti původní verzi, to se dozvíme až na konci měsíce.

Foto: Historical Pics, IconW / Blenderartist

Diskuze (0)

Novinka

Anonym