Český startup CleverAnalytics získal investici přesahující 10 milionů korun

0Zobrazit komentáře

Český technologický startup CleverAnalytics má slušně našlápnuto. Jak se nám podařilo zjistit, startup od technologického hubu MindForge získal seed investici pohybující se nad 10 milionů Kč, která má podpořit vývoj analytického nástroje kombinujícího lokační, volně přístupná a transakční data zákazníků, díky čemuž následně vytváří unikátní pohledy na byznys společností.

Samotná investice by pak měla pomoct ve zrychlení vývoje produktu (cloudové platformy pro Location Intelligence), který CleverAnalytics vyvíjí, s tím, že tvůrci ho plánují uvést na trh ve třetím čtvrtletí letošního roku.

locomotive-60539_1280

Přečtěte si takéRuský strojvůdce vozí v rámci carsharingové služby BlaBlaCar cestující lokomotivouRuský strojvůdce vozí v rámci carsharingové služby BlaBlaCar cestující lokomotivou

MindForge je pak technologický hub sdružující projekty, které se věnují tématům jako jsou Big Data, umělá inteligence, kybernetická bezpečnost nebo právě cloudové mapové aplikace. Další zdroje, které startup od MindForge získal, jsou určené pro expanzi na zahraniční trhy.

„V nejbližší době plánujeme CEE a UK, následně Kanada a Spojené státy,“ upřesnil Lukáš Puchrik z CleverAnalytics.

bloky

Od toho si společnost slibuje získání prvních referenčních zákazníků a následnou rozsáhlejší expanzi, která je naplánovaná na rok 2019. V tuto chvíli cloudovou platformu testuje prvních 40 zákazníků, mezi něž patří například Česká spořitelna, Rohlik.cz nebo síť drogerií Teta.

„První verze již běží, nyní pracujeme na vylepšené verzi, se kterou plánujeme oslovit nové klienty,“ dodal Puchrik.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym