Pražské vývojářské studio STRV otevře investiční fond s kapitálem ve výši 1 miliardy korun

strvfounders

Zakladatelé STRV

0Zobrazit komentáře

Tuzemské vývojářské studio STRV, které má své pobočky v Praze, Brně a v rámci USA i v Los Angeles, New Yorku nebo San Franciscu, se chystá k odvážnému kroku. Tím je otevření vlastního venture kapitálového fondu, který by se měl dostat na cílovou částku 40 milionů dolarů, tedy přibližně 1 miliardy korun. Kolem 51 milionů korun chce navíc investovat přímo STRV.

Jako první o tom informoval Forbes, s tím, že by se měl fond otevřít pro evropské investory, kteří mají zájem o investice na západě. Fond by se měl postupně otevřít v tomto roce a začít sbírat finance – investice jako takové se pak naplno rozjedou v průběhu příštího roku. I samotné investování a mentoring startupů ale bude fungovat trochu netradičním způsobem.

ulovdomov

Přečtěte si takéBrněnský startup na pronájem bytů UlovDomov.cz získává investici od MitonuBrněnský startup na pronájem bytů UlovDomov.cz získává investici od Mitonu

Všechny startupy, které budou stát o investici, se musí přihlásit do speciální spuštěné platformy Startup Fund, ve které mohou ještě před investicí získat cenné rady, zpětnou vazbu, přímé napojení na investory a další výhody – sbíraná data pak poslouží k vyhodnocení potencionálních investičních příležitostí.

strv-h

Prostory karlínské centrály STRV

Jakub Plas z STRV k tomu navíc dodává:

„Během čtyř let chceme udělat celkem sto základních investic (tzv. seed) po zhruba 100 tisících dolarech. Následné investice do úspěšných startupů ale budou většího objemu. Zbytek prostředků je vyhrazeno na pozdější investice, přičemž počítáme s tím, že v dalších kolech se budeme investičně zapojovat do zhruba 10 procent firem, do kterých jsme investovali v seed stage. “

Do nově vzniklé platformy se podle informací přihlásilo již na 500 projektů. Mezi poslední investice STRV patří mimo jiné i další český startup ONEPROVE, který za pomocí speciální technologie odhaluje padělky mezi uměleckými díly, i běžnými předměty.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

STRV

STRV je česká technologická společnost zaměřující se na vývoj softwarových…

Klíčoví lidé

lubo-smid3

Lubo Smid

CEO